İstanbul modanın merkezi olacak

İTKİB Başkanı Tanrıverdi, İstanbul'un 2023 yılında dünyadaki 5 moda merkezinden biri olacağını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) organizasyonunda, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), İstanbul Moda Akademisi (IMD) işbirliğinde Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Fashion Week'in (IFW) bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi. IFW'nin değerlendirilme toplantısında konuşan İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, " İstanbul'un 2023 yılında dünyadaki 5 moda merkezinden biri olacak" dedi.

Bu tür organizasyonlarda sponsorların büyük önem taşıdığını vurgulayan Tanrıverdi,  Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun İstanbul Fashion Week'e sponsor olmasının bundan sonraki dönemlerde daha büyük defilelere, organizasyonlara doğru yola çıkılacağını gösterdiğini söyledi.  Tanrıverdi, "15 milyar dolar ihracat yapan bir sektörün moda haftalarıyla ihracatının daha da artacağını düşünüyoruz. İstanbul'un bir marka olduğunu, bunun gelişmesine de moda haftalarının ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. Dünyada 139 tane moda haftası düzenlendiğini, İstanbul'un şu anda bile ilk 15 içinde yer aldığını dile getiren Tanrıverdi, önümüzdeki dönemde bu hedefin daha da aşılacağını kaydetti.

Amacımız Beyoğlu'nu eski günlerine kavuşturmak

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eskiden modanın merkezi olan Beyoğlu'nda dikilen giysilerin yerinin bir başka, terzilerinin maharetinin dillere destan olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Beyoğlu'ndan alışveriş yapmak, Beyoğlu sokaklarında arzı endam etmek doğal bir podyuma çıkmak demekti. Bu durum sadece Beyoğlu ahalisi için değil, tüm Avrupa, Beyoğlu trendlerini sıkı bir şekilde takip ederdi. Beyoğlu Belediyesi olarak amacımız, bu köklü geleneği, yeniden canlandırmak ve Beyoğlu'nu yeniden dünyanın moda merkezlerinden biri haline getirmektir." Demircan, Ağaoğlu Şirketler Grubu'nu Galata Moda Festivali'ne de sponsorluk yapmaya davet etti.

IFW İcra Komitesi Başkanı Cem Kaprol ise "Bu yıl 40 binden fazla katılımcı hedefinin şimdiden gerçekleştik" dedi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, moda haftasıyla enerji, inşaat ve turizm alanında faaliyet gösteren bir şirketin ne ilgisi olduğu sorusunun sorulabileceğini ifade ederek, " İstanbul'a katkı sağlayacak her çalışma içinde bizi göreceksiniz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir