İstanbul ve Tunceli'de can kaybı

Berkin'e veda gecesinde; Tunceli'de bir polis şehit oldu, İstanbul'da bir kişi silahla vurularak hayatını kaybetti!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Berkin Elvan'ın İstanbul'da yapılan cenaze töreninden sonra düzenlenen protestolarda İstanbul'da Burak Can Karamanoğlu silahla vurularak,  Tunceli'de ise bir polis memuru Ahmet Küçüktağ gazdan etkilenip kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Veda gününde bir acı kayıp daha

32.jpgErkin Elvan’ın cenaze töreninin yapıldığı Okmeydanı'nda, saat 22:00 sıralarında silah sesleri duyuldu.

Edinilen bilgiye göre, saat 22:00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı.

Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı’nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi.

Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı.

Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burak Can Karamanoğlu kurtarılamadı. İstanbul Valiliği, hastaneye kaldırılan 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralandığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını duyurdu.

Olayla ilgili bir açıklama da, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'dan geldi.  Bir televizyon programına bağlanan Babuşcu, olayda ölen Karamanoğlu'nun 22 yaşında olduğunu açıklarken, olay sırasında bölgede polisin olmadığına da dikkat çekti.

Beyoğlu Ülkü Ocakları: Olayla ilişkimiz yok

Bu arada Beyoğlu Ülkü Ocakları, olaylarla ilişkilerinin olmadığı açıklamasını yaptı.
Beyoğlu Ülkü Ocakları'nın resmi facebook sayfasında yer alan açıklamada, "Okmeydanı Dörtyol'da çıkan çatışmaların Beyoğlu Ülkü Ocakları'yla ilişkisi yoktur. Ülkücü camianın ismini bu tür provakatif eylemlere karıştıranları şiddetle kınıyor, ülküdaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesini rica ederiz" denildi.

Tunceli’de şehit acısı

23-001.jpgÖte yandan Tunceli'de Berkin Elvan için yürüyüş yapan gruba müdahale edildiği sırada bir polis memuru geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Polis memuru 30 yaşındaki Ahmet Küçüktağ'ın atılan biber gazından etkilediği öne sürülürken, Tunceli Valilsi bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın görev yaptığı ekip otosu içerisinde kalp krizi geçirdiğini açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir