İstanbul'a 250 milyon dolarlık inşaat projesi

Global emlak şirketi yoo ve Say Yapı'nın işbirliğinde, Ulus'ta, 250 milyon dolarlık yooistanbul projesi inşa edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck'ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu, global emlak şirketi yoo ve Say Yapı'nın işbirliğinde, Ulus'ta, 250 milyon dolarlık yooistanbul projesi inşa edilecek.

5 katlı 11 bloklu toplam 100 daireden oluşacak proje, 22 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.

250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilecek olan ve 2012'nin Haziran ayında tamamlanması planlanan projenin metrekare birim fiyatı ortalama 10 bin dolar arasında olacak.

Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul ve Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ortak yatırım içeren yoo ve Say Yapı işbirliği hakkında bilgi verdi. 

Yiğit, "Dünyanın en çekici kentlerinden biri olan İstanbul'a hak ettiği bir Starck projesini kazandırmak benim en büyük hayalimdi. Bugün bu hayalimin gerçeğe dönüştüğünü görmekten çok mutluyum" dedi.

Uluslararası tecrübesini yerel dinamiklerle çok maharetli bir biçimde birleştirebilen yoo'nun 28 ülkede 57 projede elde ettiği tüm birikimini bugün 58'inci projesi olan yooistanbul'a aktardığını vurgulayan Yiğit, şunları kaydetti:

"5 yıllık projeksiyon içinde Türkiye, yooistanbul dışında 4 yeni yoo projesiyle de tanışacak. Türkiye'nin son yıllarda göstermiş olduğu ekonomik performans ve uluslararası arenadaki bilinirliğinin artması sonucu İstanbul uluslararası sermayenin tüm ilgi ve dikkatini üzerine çekmiş durumda. Rahatlıkla söyleyebilirim ki İstanbul dünyadaki en sıcak ve devamlı konuşulan ve de görülmek istenen metropollerin başında geliyor. Bu pozitif gelişmeden güç alarak yoo ile önümüzdeki 6 yıl içinde 5 proje kapsamında toplam 1,5 milyar dolarlık çok büyük bir yatırım kararı aldık. İlk projemiz yooistanbul yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırım."

Gayrimenkul ihracatının başta İstanbul olmak üzere turizm bölgelerinin dışındaki Metropol kentlerde Türkiye ekonomisi için büyük fırsatlar barındırdığına işaret eden Yiğit, "Biz gayrimenkul ihracının Türkiye'de öncüsü olmak istiyoruz. Türkiye önündeki 10 yılını bu konuya özen göstererek planlarsa en az 200 milyar dolar bir girdi sağlar" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir