İstanbul'a yağmur geliyor

Büyükşehir Belediyesi, su baskınlarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek olan İstanbul'da, su baskınlarına ve göllenmelere karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde ise yağış aralıklarla devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre, İstanbul'un bugün sağanak yağışın etkisi altına gireceği bildirildi.

Kentte, su baskınları ve göllenmelere karşı dikkatli olunması uyarısında bulunulan açıklamada, İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, Belediye Trafik ve Beyaz Masa ekiplerinin muhtemel olumsuzluklara müdahale etmek için hazır bekletildiği kaydedildi.

Açıklamada, yağışların gece boyu Terkos ile Istıranca arasına yağdığı ve halen Istıranca civarında devam ettiğine işaret edilerek, ölçümlere göre, Terkos'da metrekareye 22,2 kilogram yağış düştüğü vurgulandı.

Yağışın bu gece şiddetini artırması ve cumartesi akşamına kadar aralıklarla kuvvetli yağarak etkili olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, yağışın Binkılıç, Istıranca, Terkos, Çatalca, Beykoz, Sarıyer, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ile Küçükçekme civarında daha etkili olmasının tahmin edildiği bildirildi.

Trakya da yağmura teslim

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde yağış aralıklarla devam ediyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kentte son 24 saatte metrekareye 41.4 kilogram yağış düştü. Hava sıcaklığının 5 dereceye kadar düştüğünü ve yağışların bugün de süreceğini bildiren yetkililer, Edirne'de cumartesi ve pazar günü havanın parçalı bulutlu olacağını söyledi.

Bu arada, kentte etkili olan yağış sonucu, Ayşeekadın Semti ile Atatürk Caddesi arasındaki yolda biriken su, trafikte aksaklıklara neden oldu.

Tekirdağ'da da dün akşam saatlerinde başlayan yağış sürüyor. Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 1.2 kilogram yağış düştüğünü, bugün ve yarın yer yer sağanak yağış beklendiğini kaydetti.

Kentte hava sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin olmayacağını belirten yetkililer, bugün ve yarın en yüksek hava sıcaklığının 20, en düşük sıcaklığın 12 derece tahmin edildiğini bildiler.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kentte sağanak yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini açıkladı. Kentte son 24 saatte metrekareye 28,2 kilogram yağış düştüğünü bildiren yetkililer, yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini kaydetti.