İstanbul'da 'Fetih Şöleni'

İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü Yenikapı'da törenlerle kutlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü, Cumhurbaşkanlığının himayesinde İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen şölen ile kutlandı. Çeşitli gösteri ve etkinliklerin sergilendiği Yenikapı'daki şölen alanını vatandaşlar doldurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, helikopterle Yenikapı’ya geldi. Erdoğan Ailesi, alanı dolduran vatandaşlarla selamlaştı. Kutlamalar saat 18:00 civarında başladı. Kutlamalar, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ile Tarihi Osmanlı Birliği'nden 562 kişilik mehter takımının konseriyle başladı.

turk_yildizlari_milyonlari_costurdu_1433006291_2988.jpg

Türk Yıldızları gösteri yaptı

İstanbul'un fethinin 562'nci yıl dönümü nedeniyle Yenikapı'daki kutlamalarda Türk Yıldızları da gösteri yaptı.  Saat 18.15 ile 18.40 arasında yapılan gösteri nedeniyle Yenikapı ve üzerinin daha önceden "NOTAM"lanması üzerine uçak iniş ve kalkışları gecikmeli yapıldı. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına iniş yapacak olan uçaklar bir süre iniş için havada beklemek zorunda kaldılar. Kalkış yapacak uçaklar ise gecikmeye girdi. Yetkililer daha önceden planlanan gösteri ile ilgili olarak havayolu şirketlerinin bilgilendirildiği belirterek, hava trafiğinin ona göre düzenlendiğini ifade ettiler.

12-059.jpg

Türkiye'nin en büyük sahnesi kuruldu

Alanın gösterilere hazırlanması için yaklaşık 450 kişilik ekip çalışırken, alanda 2 çadır hastane, 10 sağlık noktası, 6 mescit, 6 mobil tuvalet ve şadırvan, 20 su dağıtım noktası hizmet verdi.

Ayrıca alanda ve çevrede 70 ambulans ve 600 sağlık personeli olumsuz durumlar için hazır bekletilirken, gösterilerin rahatça izlenmesi için farklı alanlara 9 dev ekran kuruldu.

Etkinlikler için Türkiye'de şu ana kadar yapılmış en büyüğü olduğu belirtilen bin 800 metrekarelik sahne kuruldu. Sahnede, Türkiye'de tek parça halinde kurulmuş en büyük sahnesi olma özelliğine sahip 500 metrekarelik led ekran da bulunuyor. Ekranın sağ köşesinde "Fethin 562. yılı kutlu olsun", üst tarafında ise "Yeniden diriliş yeniden yükseliş" yazıyor. Ekranın sol tarafında ise Fatih Sultan Mehmet'in at üzerindeki fotoğrafı yer alıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir