İstanbul'da bombalı saldırı

İstanbul Bayrampaşa Kadife Kavşağı'nda yol kenarına konulan bombanın patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Bayrampaşa Kadife Kavşağı'nda yol kenarına konulan bombanın patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kadife Kavşağı'ndaki patlamanın ardından Bomba İmha ve Olay Yeri İnceleme şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, bölgede inceleme yaptı.

İnceleme sonucunda patlamaya, yol kenarına konulan bir bombanın neden olduğu tespit edildi. Bombanın türü ve tipinin, olay yerinde bulunan parçaların detaylı incelenmesinin ardından belirleneceği öğrenildi.

Olay yeri çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarında, patlamadan kısa süre önce yoldan bir çevik kuvvet midibüsünün geçtiği görülüyor. Bombalı saldırının, polis aracına yönelik olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu arada, polis ekipleri, patlamadan önce olay yerinde görülen ve eşkali belirlenen bir şüphelinin yakalanması için bölgede çalışma başlattı. Arama çalışmalarına polis helikopteri de destek verdi.

İşte patlama anı

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

İstanbul Valisi Şahin'den açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadife Kavşağı'nda patlama meydana geldiğini ve 1 kişinin yaralandığını kaydetti.

Vali Şahin, "(Olayın) Medyanın merkezinde olması, çok kalabalık bir ortamda olması nedeniyle ilk etapta çok büyük bir patlamaymış gibi intikal ettirildi ama çok şükür herhangi bir can kaybı yok" ifadelerini kullandı.

grafik-bayrampasa_grafik.jpg

1 yaralı hastanede tedavi altına alında

Bu arada, patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi.

Patlama nedeniyle bazı araçlarda hasar oluştuğu, çevredeki binaların ise camlarının kırıldığı kaydedildi.