İstanbul'da bugün hava yağışlı

Türkiye, bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bahar havasındaki sıcaklıkların, bugünden itibaren kuvvetli poyrazla birlikte hissedilir derecede azalacağını belirterek, "İstanbul'da yarın (bugün) yağış bekliyoruz ve hava oldukça serinleyecek" dedi.

Yıldırım, yapılan son meteorolojik değerlendirmeye göre, Türkiye'nin bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini söyledi.

İstanbul'da, hava sıcaklığının 4-6 derece arasında azalmasını beklediklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bahar havasındaki sıcaklıklar, yarından (bugünden) itibaren kuvvetli poyrazla birlikte hissedilir derecede azalacak. Artık Sonbahar hissedilmeye başlanacak. İstanbul'da, yarın (bugün) yağış bekliyoruz ve hava oldukça serinleyecek. Cuma gününe kadar sıcaklıkların mevsim normalleri civarında ve altında olması bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıklar, kuvvetli poyrazla birlikte azalarak mevsim normalleri ve altına inmiş olacak. Cuma gününe kadar kuvvetli poyraz İstanbul genelinde etkisini sürdürecek. Deniz ulaşımında da zaman zaman aksamalara neden olabilir."

Doğu Karadeniz'e sağanak uyarısı

Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün "acil" kodlu meteorolojik uyarısında, 23 Eylül Perşembe günü ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olmasının beklendiği belirtildi.

Yağışların Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğinin ifade edildiği açıklamada, yaşanabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir