İstanbul'da büyük vurgun!

İstanbul’da kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 17 milyon lira olan 400 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’da kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 400 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

“Kaçakçılık İhbar Hattı ALO 136”ya uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili gelen bir ihbarı değerlendiren Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, olayı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne iletti.
 
İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesinden oluşturulan ekip, Halkalı Gümrük Müdürlüğü Sahası’nda tespit ettiği Bulgar uyruklu Z.A.'yı takibe aldı.
 
Yapılan operasyonda şüpheli şahsın kullandığı tırda yaptıkları arama sonucu herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Bunun üzerine, ‘Trojan’, ‘Zeus’ ve ‘Toki’ isimli Narkotik Dedektör Köpekleri araçta arama yaptı. Köpeklerin araç dorsesinin sağ ve sol ön kısmına yoğun tepki vermeleri üzerine araç detaylı aramaya alındı. Yapılan ikinci aramada dedektör köpeklerin yurtdışından getirilen ağaçların taşınması için kullanılan plastik paletlerin taban kısmına yoğunlaştıkları görüldü. 12 adet plastik paletin taban boşluklarının içerisine poşetler halinde gizlenmiş halde farklı renklerde haplar bulundu.

Toplam 400 bin adet, 120 kg ağırlığında olan hapların, Uyuşturucu Test Kiti ile yapılan ön analizi sonucunda uyuşturucu olduğu tespit edildi. El konulan uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 17.000.000 TL olduğu belirtildi.
 
Olayla ilgili olan 5 kişi hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.