İstanbul'da gelecek ay 3 zirve yapılacak

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyonunda gerçekleşecek zirveler, çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla bakanları bir araya getirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul, Haziran ayında "Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi", "Türk Arap İş Birliği Forumu Dışişleri Bakanları 3. Toplantısı" ve "Asya'da İş Birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 3. Zirvesi"ne ev sahipliği yapacak.

Toplantıların Koordinatörü Büyükelçi Kemal Asya, İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde çeşitli kurumlardan temsilcilerin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında zirvelere ilişkin bilgi verdi.

Kemal Asya, 7-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Asya'da İş Birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 3. Zirvesi"ne 13 ülkenin dışişleri bakanı, AGİT Genel Sekreteri ve BM Genel Sekreterinin katılmasının beklendiğini ifade ederek, toplantının davetli 41 ülkenin devlet başkanı ve 19 uluslararası örgütün katılımıyla yapılacak AİGK zirvesiyle sona ereceğini anlattı.

"Türk-Arap İş Birliği Forumu Dışişleri Bakanları 3. Toplantısı"nın ise 9-10 Haziran tarihlerinde yapılacağını bildiren Kemal Asya, 9 Haziranda, 22 ülkenin yüksek düzeyli memurları ile Arap Birliği Genel Sekreterliğinin katılımıyla bir toplantı düzenleneceğini kaydetti.

Kemal Asya, 10 Haziranda ise 22 ülke dışişleri bakanı ve Arap Birliği Sekreterinin katılımıyla "TAF Dışişleri Bakanları 3. Toplantısı ile TAF Ekonomi Forumu 5. Toplantısı"nın açılış törenleri ile "TAF Dışişleri Bakanları 3. Toplantısı"nın yapılacağını söyledi.

Asya, 21-23 Haziran tarihlerinde ise "Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve Kültür Koridorları Zirvesi"nin toplanacağını ifade etti.

Davetli 14 ülkenin dışişleri bakanları toplantısıyla 22 Haziranda başlayacak zirve, ertesi gün devlet ve hükümet başkanları ve kültür koridorları zirveleriyle sona ereceğini anlatan Asya, zirve kapsamında yüksek düzeyli memurların çeşitli toplantılar gerçekleştireceğini kaydetti.

Kemal Asya, toplantıların güvenli bir ortamda geçmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir