İstanbul'da kar bekleniyor

Akşam saatlerinden itibaren kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İstanbul'daki yağışın, akşam saatlerinden itibaren kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmura dönüşmesinin beklendiği bildirildi.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, kentin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdiğini belirtti.
Hava sıcaklığının 6-8 derece azaldığını ifade eden Yıldırım, yağışların kent genelinde genellikle yağmur şeklinde görüldüğünü dile getirdi.
Yağışların, akşam saatlerinden itibaren kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmura dönüşmesi ve gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bu gece beklenen en düşük sıcaklık 0-1 derece. Yarın ise yağış beklenmiyor ve havanın kapalı olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının yarın en yüksek 7 derece civarında olacağı öngörülüyor. Pazartesi Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek İstanbul'da kuvvetli poyrazla birlikte yağışların il genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor."
Trakya'da kuvvetli kar yağışı uyarısı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde bugün saat 20.00'ye kadar kuvvetli kar yağışı bekleniyor. 
Kuvvetli kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir