İstanbul'da kar sürprizi

İstanbul'un yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde kısa süreli kar yağışı etkili oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hava sıcaklıklarının ani düşmesinden dolayı sabah saatlerinde İstanbul’un Maslak, Bağcılar, Beylikdüzü gibi yüksek kesimlerinde kar yağdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta başında Marmara Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde Çarşamba günü kar yağışı beklediklerini açıklamıştı.

İDO seferlerinde iptaller

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün yapılması planlanan bazı seferlerini iptal etti.

İDO’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bugün 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsleri seferleri yapılamayacak.

Bu arada, dün 19.00 Bostancı-Yenikapı-Bandırma ve 19.00 Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri de gerçekleştirilemedi.

Yurt genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Bitlis ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklık 5 derece düşecek

Hava sıcaklığının, Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir