İstanbul'da okullar tatil edildi

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulları 1 gün tatil etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tatil kararını, İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından duyurdu. Şahin, "Meteorolojik verilere göre İlimizde başlayan kar yağışının öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada da şöyle denildi:
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre; ilimizde bugün başlayan kar yağışının aralıklarla devam etmesi, öğleden sonra ise etkisini artırması beklenmektedir. Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 18 Ocak Pazartesi günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır."

Kocaeli'de de tatil

Kocaeli'de bugün yoğun kar yağışı beklenmesi nedeniyle okullar tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Meteorolojik bilgiler ve yoğun kar yağışı uyarısı doğrultusunda 18 Ocak Pazartesi günü ilimizde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.
Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle:
"Meteorolojik verilere göre; yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceği, Pazartesi gün boyu kar yağışının devam edeceği anlaşılmıştır. Bu nedenle; kar yağışının araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde anaokulları, ilk, orta ve liseler ile rehabilitasyon merkezleri eğitim ve öğretime Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır"