İstanbul'da oyuncakçılara denetim

Ekipler, firmaların ellerinde bulunan oyuncakların hem iç hem de dış piyasadaki koşullara uygun olup olmadığını yerinde inceledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi oyuncak satışların artış göstereceği düşüncesiyle, İstanbul'un da arasında bulunduğu 18 ilde satılan oyuncaklarla ilgili ürün denetimi yaptı.

İstoç Ticaret Merkezi'nde bulunan çok sayıda oyuncak ithalat ve ihracat firmalasını denetleyen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ekipleri, firmaların ellerinde bulunan oyuncakların hem iç hem de dış piyasadaki koşullara uygun olup olmadığını yerinde inceledi.

Raflarda dizili oyuncakları inceleyen ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunan denetmen Meral Karaaslan, "Bugün bakanlık olarak oyuncaklarla ilgili denetim yapıyoruz. Oyuncaklarla ilgili denetimlerde bizim ve tüketicilerin en çok dikkat edeceği husus, imalatçının ya da ithalatçının iletişim bilgilerinin muhakkak bulunması gerekiyor. Ayrıca oyuncaklarda (CE) işaretinin bulunması zorunludur. Çünkü bu işaret oyuncakta kimyasal ya da fiziksel bir risk olmadığının ispatıdır. Oyuncaklarda bir de yaş işaretlerine dikkat etmeliyiz" dedi.

Denetimlerin 18 ilde sürdüğüne dikkati çeken Karaaslan, şöyle devam etti:

"Ülke genelinde 18 ilde denetimler sürmekte ve denetimlerin İstanbul ayağında 8 kişilik bir ekip İstoç Ticaret Merkezi'nde incelemeler yapıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi oyuncak satışının artış göstereceğini düşündüğümüz için Nisan ayında denetimleri üst seviyeye çıkardık. Denetimlerde uygunsuz ve sağlıksız oyuncaklar ele geçirilirse kanunlar çerçevesinde gerekli yaptırımlar uygulanacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir