İstanbul'da sağanak etkisini sürdürüyor

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış gün içerisinde de etkili olacak. Meteoroloji, İzmir, Manisa ve Balıkesir için de sağanak yağış uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'un özellikle Kağıthane, Şişli, Beyoğlu ve Sarıyer ilçelerinde sabah saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış görüldü. Yağış nedeniyle deniz, hava ve kara trafiğinde herhangi bir aksama meydana gelmezken, sabah evlerinden çıkan İstanbullular mevsim normallerine göre nispeten serin ve yağışlı havayla karşılaştılar. 

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre sağanak gün içinde zaman zaman etkili olacak. 

yagis2.jpg

İzmir, Manisa ve Balıkesir için sağanak uyarısı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünce İzmir, Manisa ve Balıkesir için de sağanak uyarısında bulunuldu. 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir ve İzmir meteoroloji radarlarından alınan son görüntülere ve yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre, bölgede gece yarısından başlayarak yer yer devam eden yağışların, İzmir'in Bornova, Bergama, Dikili, Aliağa, Kınık ve Kemalpaşa ilçelerinde, Balıkesir'in Edremit, Havran, Ayvalık, Burhaniye ve Gömeç ilçelerinde, Manisa merkez ile Saruhanlı, Soma, Kırkağaç, Turgutlu, Ahmetli, Gölmarmara ve Salihli ilçelerinde etkili olması bekleniyor. 

Açıklamada, sel, su baskını, dolu, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.