İstanbul'da sağanak yağış başladı, İDO seferleri iptal!

İstanbul il genelinde başlayan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın gece saatlerinden itibaren etkisini arttırması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün sabah saatlerinde hava tahmin raporlarına göre kentin şiddetli yağışların etkisi altına gireceğini duyurdu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da şiddetli yağışın akşam saatlerinden itibaren etkili şekilde görüleceği bildirildi.

Bugün akşam saatlerine doğru İstanbul'da başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; gece saatlerinden itibaren etkisini arttırarak yarın akşam saatlerinde kadar il genelinde kuvvetli, kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara (su baskını, ani sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İDO seferleri iptal edildi

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 

İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 17.00'deki Kadıköy-Yenikapı-Armutlu T.K-Armutlu-Bursa deniz otobüsü seferi yapılamazken, 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma ve 18.40'taki Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri de iptal oldu.  

BUDO seferleri de iptal

Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesinin (BUDO) bazı seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. 

BUDO'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, Bursa'dan 17.30, İstanbul'dan da 18.00'de planlanan seferlerin, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. 

Ayrıca, saat 17.00'deki Armutlu-Mudanya seferinin de iptal edildiği belirtildi. 

yagis_bursa.jpg

 Bursa şiddetli yağışa teslim!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde etkili olan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. İlçede aniden başlayan sağanak yüzünden rögarların taşması nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

 

 

Eskişehir'de bir fabrikanın istinat duvarı çöktü: 2 yaralı

Eskişehir'de sağanak nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikanın istinat duvarının çökmesi sonucu suya kapılan 2 işçi, iş makinesi ile kurtarıldı. 

Alınan bilgiye göre, kentte etkili olan ve yaklaşık 20 dakika süren yağış nedeniyle 15. Cadde'de kurulu bir fabrikanın istinat duvarı çöktü. Bu sırada fabrikanın bahçesinde bulunan 2 işçi suya kapıldı. 

İşçiler, olay yeri yakınlarındaki iş makinesi ile kurtarıldı. Fabrikada mesaide olan işçiler ise tahliye edildi. 

Fabrika işçileri, gazetecilere yaptıkları açıklamada, yağışın devam ettiği sırada, fabrikanın içerisine suların dolmaya başladığını ve fabrika dışına çıktıklarını söyledi. 

Yağış nedeniyle fabrikanın bahçesinde bulunan bazı araçlar zarar gördü.  

Antalya için sağanak uyarısı!

Meteoroloji, Antalya'nın iç kesimleri ile Burdur ve Isparta için de sağanak uyarısında bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bugün bölgede hava parçalı bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgörültülü sağanak şeklinde geçecek. Yağışlar, Antalya'nın iç kesimlerinde, Burdur ve Isparta'da kuvvetli olacak. 

Hava sıcaklığı 1 ile 4 derece azalacak.  

Denizlerde rüzgar kuzeybatı ve batıdan 3 ile 5, öğle saatlerinde Antalya Körfezi'nde güney yönlerden 2 ile 4 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1-2 metre civarında olacak. 

Bilecik'te yıldırım düştü 

Bilecik Pazaryeri ilçesinde yıldırım isabet etmesi sonucu 2 at telef oldu 

Alınan bilgiye göre, ilçeye 1 kilometre uzaklıktaki Sazak mevkisinde tarladan at ile saman balyası getiren İbrahim Yörük (60) ve eşi Neziha Yörük'ün (58) bulunduğu alana yıldırım isabet etti. Yıldırımın düşmesi sonucu 2 at telef oldu. Yörük çifti, olayı yara almadan atlattı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir