İstanbul'da şiddetli yağış

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur yağışı, Atatürk Havalimanı'da bazı uçak seferlerinde aksamalara neden oldu. Yağışla birlikte bir çok ilçede de elektrik kesintileri yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve fırtına, özellikle Silivri'de etkili oldu. 

Şiddetli sağanak nedeniyle Silivri'de bazı araçlar yolda kaldı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlara sığındı. 

strrt.jpg

aknbg.jpg

Silivri İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, olaylara hızlı müdahale için ilçede devriye gezdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da bölgede incelemelerde bulundu.  

Kavacık Meydanı'nda ise bir otobüsün üzerine direk devrildi.  

Kağıthane, Şişli ve Beşiktaş'ta fırtına ve yağış nedeniyle elektrik kesintileri meydana geldi. 

Uçak seferleri aksadı

Şiddetli yağış ve fırtına, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan seferlerde aksamalara neden oldu.
Gökgürültülü sağanak yağış nedeniyle hava sahasında etkili olan, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara yol açan elektrik yüklü bulutlar, Atatürk Havalimanı'na inecek uçakları olumsuz etkiledi. 

Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 14 uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi. 

Bu arada, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçakların kalkışına, şiddetli yağışın ve fırtınanın etkili olduğu 12 dakika boyunca izin verilmezken, fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından saat 21.20 sıralarında uçuşlar yeniden normale döndü. 

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul'daki sağanak yağışın THY uçuşlarını etkilediğini belirterek, Atatürk Havalimanı'na iniş yapılamadığı için uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilmektedir dedi.

Bazı ilçelerde elektrikler kesildi

Saat 20.30 sıralarında başlayan şiddetli sağanakla birlikte bazı ilçelerde elektrikler kesildi.
Trakya bölgesinde akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak İstanbul'u da etkisi altına aldı. Saat 20.30 sıralarında önce kuvvetli rüzgar eserken, ardından gökgürültülü sağanak yağış başladı. Gök gürültüsüyle birlikte çakan şimşekler de gökyüzünü aydınlattı. 

Bu arada, Şişli, Taksim ve Beşiktaş çevresinde de elektrikler kesildi.

Edirne'de fırtına ağaçları devirdi

Edirne'de de aniden bastıran şiddetli sağanak ve fırtına kentte hayatı olumsuz etkiledi.

Fırtına dolayısıyla birçok cadde ve sokakta devrilen ağaçlar, yolların trafiğe kapanmasına neden oldu.

Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı Tunca ve Meriç köprülerinde de ağaç devrilmesi sonucu ulaşım aksadı.

awrsklgh.jpgÜzerine ağaç devrilen bir kişi yakınları tarafından hastaneye götürülürken araçla Meriç Köprüsü üzerinde mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, sağlık ve itfaiye ekipleri, acı çektiği görülen vatandaşı araçtan çıkararak sedye yardımıyla ambulansa taşıdı. 

Kentte ağaç devrilmesi sonucu yaralanan 3 kişi, sağlık ekiplerince Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı

Bu arada, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi spor salonunda mahsur kalan 30 ilkokul öğrencisini itfaiye ve polis ekipleri kurtardı. Öğrenciler, Edirne Belediyesine ait araçla evine götürüldü.

Tekirdağ'da yağış etkili oldu

Tekirdağ'da da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, bazı yollarda su birikmesine neden oldu.

Şiddetli rüzgar nedeniyle, bazı evlerin metal çatıları uçtu, Muratlı Caddesi'nde bir aydınlatma direği yola devrildi.

Trafik polisi ve Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) ekiplerince aydınlatma direği yoldan kaldırılarak trafik akışı sağlandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir