İstanbul'da son 10 yılın en düşük enflasyonu

Ocak ayında perakende fiyatlar yüzde 1.01 azalırken, toptan fiyatlar yüzde 2.81 oranında artış gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'un enflasyonu Ocak ayında perakende fiyatlarda bir önceki aya göre yüzde 1.01 azalış gösterirken, toptan fiyatlarda ise yüzde 2.81 oranında arttı.

Perakende fiyatlarda yaşanan gerileme son 10 yılın en düşük enflasyon oranı olurken, toptan eşya fiyatlarındaki artış ise Ocak ayları itibariyle son 7 yılın en yüksek artışı olarak dikkat çekti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. İTO'nun İstanbul ili için hazırlanan 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksine göre perakende fiyatlar Ocak'ta bir önceki aya göre yüzde 1.01 azaldı. İstanbul'da söz konusu bu oran son 10 yılın en düşük enflasyon oranı oldu. Gıda, konut, ev eşyası, kültür eğitimi-eğlence, sağlık ve kişisel bakım harcamalarındaki artışlar genel indeks üzerinde etken olurken, giyim harcamaları grubunda yüksek oranlı fiyat azalışları izlendi. Yıllık bazda perakende fiyatlarda artış yüzde 4.86 olurken, 12 aylık ortalama artış ise yüzde 9.68 düzeyinde gerçekleşti.

Toptan eşya fiyatları yüzde 2.81 arttı

Ocak'ta Toptan Eşya Fiyatları İndeksine göre toptan fiyatlar ise bir önceki aya göre yüzde 2.81 oranında artış gösterdi. Bu oran Ocak ayları itibariyle son 7 yılın en yüksek artış oranı oldu. Gıda maddeleri, işlenmemiş maddeler, inşaat malzemeleri, mensucat, yakacak ve enerji maddeleri gruplarındaki fiyat artışları genel fiyat seviyesini arttırıcı yönde etki yaptı. Toptan eşya fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13.33 oranında, 12 aylık ortalama ise yüzde 10.32 oranında artış sergiledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir