İstanbul'da trafik sorunu çözülecek

Trafik sorununu çözeceklerini belirten Bakan Yıldırım, "Marmaray da olacak, tüp geçit de olacak, 3. köprü de olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un trafik sorununu azaltacak her türlü çözümü üretmeye devam edeceklerini belirterek, "Marmaray da olacak, tüp geçit de olacak, 3. köprü de olacak" dedi.

Yıldırım, İstanbul Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasının hizmete açtı. Bakan Yıldırım, 2002 krizinden sonra 900'den fazla yerleşim yerinde bankaların kapandığını, buralarda yaşayanların emekli maaşlarını bile yaşadıkları yerde alamaz duruma geldiğini kaydederek, halen bin 357 yerleşim yerinde sadece PTT Bank'ın bulunduğunu ve insanların emekli maaşlarını buradan aldıklarını belirtti.

İstanbul'un ulaşımı için yapılanları ve yapılacakları da anlatan Yıldırım, ulaşımın İstanbul'un birinci sorunu olduğunu, "3. köprü olmasın" tartışmalarını da yersiz bulduğunu söyledi.

"Marmaray da olacak, tüp geçit de olacak, 3. köprü de olacak. İstanbul'un trafik sorununu azaltacak her türlü çözümü üretmeye devam edeceğiz" diyen Yıldırım, mevcut köprülerin kapasitelerinin üstünde çalıştığını ve yıprandığını dile getirdi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, açılışın ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı. Yatırımlar ve bu yatırımlardaki özel sektör payına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığınca 2003-2010 yılları arasında 92 milyar TL'lik yatırım yapıldığını ve bunun 15 milyar liralık bölümünün yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirildiğini söyledi.

"2023 hedefimizde de yap-işlet-devret gibi alternatif finans modellerinin payını daha da artırdık" diye konuşan Yıldırım, 3. köprü ve kuzey Marmara otoyol projesinin de yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını ifade etti. Yıldırım, "2023 yılına kadar yapılacak toplam ulaştırma ve altyapı projelerinin tutarı 200 milyar dolar civarında. Bunun en az 75 milyar dolarlık kısmını yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirmeyi istiyoruz" dedi.

İstanbul'un Avrupa yakasına yeni bir havalimanı yapılmasına ilişkin projenin de bulunduğunu anlatan Yıldırım, "Avrupa yakasına yeni bir havaalanı yapılması gerekiyor. Yer bulma çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Yıldırım, İstanbul'a 3. havaalanının yapılacağı yerin lokasyon olarak belirlendiğini de kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir