İstanbul'da yollar kapalı, metrobüs ve İDO çalışmıyor

Bazı yollar trafiğe kapatılırken, metrobüs, şehir hatları ve İDO iç hat seferleri yapılmıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Metrobüs, şehir hatları ve İDO iç hat seferleri yapılamıyor.

Barbaros Bulvarı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün duyurduğu kapatılacak yollar arasında bulunmamasına rağmen trafiğe kapatıldı. Çırağan Caddesi Beşiktaş istikameti de trafiğe kapalı bulunuyor.

Yolcuzade İskender Caddesi'nden gelen akım Şişhane Meydanı'ndan Okçumusa Caddesi/Bankalar Caddesi istikametine yönlendiriliyor.

Abide-i Hürriyet Caddesi yönündeki araçların, Hürriyettepe ışıklarından Cevahir Otel istikametini kullanmaları sağlanıyor. Darülaceze'den Hürriyettepe ışıklar istikameti ile Bomonti Dere'den gelen akım da Cevahir Otel önünden tekrar Darülaceze Caddesi veya Bomonti yönüne veriliyor.

Halaskargazi Caddesi trafiğe kapatılırken, bu yöndeki sürücüler, Esentepe istikametine yönlendiriliyor.

Şişli yönündeki trafik akışı da Ergenekon Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Dolapdere'ye aktarılıyor.

Dolmabahçe'den Gümüşsuyu ve Küçükçiftlik'e akım verilmiyor. Bu istikametteki sürücüler, sahilden Karaköy'e yönlendiriliyor.

Adilbaba (Maçka taksi) yönünden gelen akım ise Teşvikiye Caddesi'ne veriliyor. Teşvikiye Caddesi'nden Mete Caddesi'ne çıkan tünel kapalı tutuluyor.

Tarlabaşı Bulvarı trafiğe kapatıldı. Kasımpaşa'dan gelen sürücüler, Unkapanı ve Perşembe Pazarı'na mecburi olarak yönlendiriliyor.

Dolapdere'den Yedikuyu-Divan istikameti araç trafiğine kapalı tutuluyor. Araçlar, Dolapdere Kavşağı'ndan "U" dönüşü yapacak.

Dolapdere Caddesi'nden Ömer Hayyam Caddesi'ne de araç geçişine izin verilmiyor.

Boğazkesen Caddesi trafiğe kapatılırken, bu yöndeki araçlar da Karaköy istikametini kullanıyor. Mebusan Yokuşu'nda araç geçişine izin verilmezken Karaköy istikameti mecburi yön olarak veriliyor.

Sıraselviler Caddesi'nden gelen araçlar ise Cihangir Firuzağa Meydanı'ndan Boğazkesen istikametine yönlendiriliyor.

Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala ayrımı-Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkupanı ayrımı-Kadıköy İskelesi önü Galata ayrımı-Ragıp Gümüşpala Caddesi, Galata Köprüsü ayrımı da ihtiyaç halinde kapatılacak.

E-5 Kuzey ve Güneyden Mecidiyeköy giriş katılımlarında da ihtiyaç halinde trafik akışı kesilecek.

Öte yandan, Mecidiyeköy Ortaklar'dan itibaren Halaskargazi, Cumhuriyet, Yedikuyular, Sıraselviler, Gümüşsuyu, Taşkışla, Rumeli, Abdulhak Hamit caddeleri ile Taşkışla Tüneli ve Tarlabaşı Bulvarı da trafiğe kapatıldı.

Taksim İlkyardım ve Alman Hastanelerine gelen ambulans ve hastalar da Karaköy Firuzağa yönünü kullanacak.

İDO ve Şehir Hatları seferleri iptal edildi

Şehir Hatları seferleri ile İDO'nun iç hat seferleri yapılmıyor. Metrobüs seferleri de 05.00'dan itibaren gerçekleştirilmiyor.

Kabataş-Taksim Finüküler Sistemi, Şişhane-Taksim ve Taksim-Hacıosman arası çalışan metronun Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim hattında 06.00'dan itibaren sefer düzenlenmiyor.