İstanbul'u sel aldı

İstanbul'da aniden başlayan sağanak yağış İMES Sanayi Sitesi'ni vurdu. Su kanalı tıkanınca bölgede özellikle 206'ncı sokakta yer alan üretim tesisleri su altında kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-DÜNYA- İstanbul'da öğleden sonra aniden başlayan yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Aniden bastıran yağış İstanbul'un bazı bölgelerinde su baskınlarına yol açtı.

İMES Sanayi Sitesi sele teslim

İstanbul'da yaşanan yoğun yağmur, İMES Sanayi Sitesi'ni vurdu. Su kanalı tıkanınca bölgede özellikle 206'ncı sokakta yer alan üretim tesisleri su altında kaldı. Büyük bir zarar oluştuğu belirtilen bölgede yetkililer, önceki yoğun yağışta da aynı sorunun yaşandığını, belediyeye yazılı başvuruda bulunulduğunu ancak hiçbir önlem alınmadığını iddia etti. OMT Makina, Mipsan, Mayak Makina gibi çok sayıda üretim tesisinde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kadıköy'de Kurbağalı Dere taştı

Kentte öğleden başlayan sağanak nedeniyle, Kadıköy'de Kurbağalı Dere'nin taşması sonucu birçok ev ve iş yerini su bastı. 

Dereden taşan sular Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın altında bulunan otoparka ve bazı iş yerlerine doldu. Yağmur suyu, stadın temizlik görevlilerince tahliye edilmeye çalışıldı. 

Stadın alt tarafında bulunan Recep Peker Caddesi'nde de rögarların tıkanması sonucu su birikintileri oluştu. Çevredeki iş yerleri ve evlere dolan suyu vatandaşlar, kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalıştı.  

Öte yandan Yeni Sahra ve Aşık Veysel mahallelerinde dere kenarında bulunan evlere su dolması sonucu vatandaşlar zor anlar yaşadı.  

Sancaktepe ve Sultanbeyli bölgesinde de etkili olan yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını oluştu, bazı alt geçitler biriken su nedeniyle kapandı. 

Yolda kalan araçlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.