İstanbul'un bir bölümü karanlığa büründü

İstanbul Avrupa Yakası'nda çok sayıda ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da, sistem arızası nedeniyle Gaziosmanpaşa'nın bir bölümü ile Beyoğlu, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Şişli, Gayrettepe, Sarıyer ve Kağıthane'de elektrik kesintisi yaşandı.

Elektrik kesintisi nedeniyle Beyoğlu Tarlabaşı'ndaki apartman ve işyerleri karanlığa büründü. Tarlabaşı'ndaki bir markette işyeri sahibinin "lüks" denilen aydınlatma cihazıyla karanlığa karşı çözüm ürettiği görüldü. Yine Beyoğlu Irmak Caddesi'ndeki trafik ışıklarının yanmaması nedeniyle kısa sürede caddede araç yoğunluğu yaşandı.

Yaklaşık 45 dakika süren kesinti sonrası elektrik kesintisinin giderildiği açıklandı.

BEDAŞ'tan açıklama

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Gaziosmanpaşa'nın bir bölümü, Beyoğlu, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Şişli, Gayrettepe, Sarıyer ve Kağıthane ilçelerini etkileyen elektrik kesintisinin giderildiğini açıkladı. 

BEDAŞ'tan yapılan açıklamada, söz konusu bölgelerde, Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) sistem arızasından kaynaklanan bir elektrik kesintisi yaşandığı hatırlatıldı. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"TEİAŞ’tan gelen bilgiye göre sistem arızası nedeni ile Gaziosmanpaşa'nın bir bölümü, Beyoğlu, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Şişli, Gayrettepe, Sarıyer, Kağıthane ilçelerini etkileyen elektrik kesintisi yaşanmıştı. An itibarı ile TEİAŞ sistem arızası kaynaklı kesintiden etkilenen bölge kalmamıştır. Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ olarak belirtilen bölgelere elektrik verilmiştir."