İstanbul'da kar yağışı etkili oluyor

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle caddeler ve sokaklar beyaza büründü, trafik yoğunluğu oluştu. Bazı bölgelerde tipi görülürken, ekipler, yolları açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle caddeler ve sokaklar beyaza büründü, trafik yoğunluğu oluştu. Bazı bölgelerde tipi görülürken, ekipler, yolları açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Meteorolojiden gelen bilgiler doğrultusunda Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) alarm durumuna geçildi. Ana arterler ve bağlantı yollarında tedbirler alındı, ilçe belediyeleri bilgilendirildi.

Belediye ekipleri, bin 345 araç ve iş makinesi, 7 bin personelle kışla mücadele çalışmaları yapacak. İstanbul’da 7 bin 373 kilometrelik güzergah ağında 363 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı ekipler bekletiliyor.

Trafik yoğunluğu iş çıkış saatlerinde yüzde 90 seviyelerine ulaştı.

TEM'de 11 TIR kaydı, trafik felç

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle TEM Otoyolunun Büyükçekmece ve Çatalca arasındaki bölümünde 11 TIR kaydı.

Bazı tırların devrildiği yolda trafik yoğunluğu yaratıyor.

Atatürk Havalimanı kar nedeniyle kapandıAtatürk Havalimanı hava trafiğine açıldı

 

Metro, Metrobüs ve Avraysa'ya kar ayarı Metro, Metrobüs ve Avrasya'ya kar ayarı

Kötü hava koşulları uçak seferlerini de vurduKötü hava koşulları uçak seferlerini de vurdu

Kritik noktalara 10 bin tuz torbası bırakıldı

Bu kapsamda 43 kritik noktaya Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) kuruldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 13 BEUS sistemi ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirilirken, ek önlemler de alındı. İstanbul genelinde kritik noktalara ise vatandaşların kullanımı için 10 bin tuz torbası bırakıldı.

Kimsesiz vatandaşlar için barınma merkezleri hizmet veriyor

Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için barınma merkezleri hizmet veriyor. Zabıta, polis ve ambulanslar ile toplanan vatandaşlar, sağlık kontrollerinin ardından misafir edilecek. Erkekler için Zeytinburnu Kompleksi, bayanlar için Darülaceze Merkezi’nde hazırlıklar tamamlandı. Bu çerçevede, sokakta yaşayan 616 vatandaş misafir ediliyor. 

İlçe belediyeleri bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları İstanbul Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine getirecek. Vatandaşlar sokakta kalan evsizleri 153 Beyaz Masa veya 155 Polis Merkezine bildirebilecek.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM kış şartlarında olumsuzluklara karşı vatandaşların iş birliğiyle sorunları çözmek için WhatsApp İhbar Hattı kurdu. İstanbul'da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ALO 153 BEYAZ MASA numarasının yanı sıra artık 0552 153 00 34 WhatsApp İhbar Hattı üzerinden de müracaatlarda bulunabilecek. 

BEDAŞ'tan elektrik kesintisi açıklamasıBEDAŞ'tan elektrik kesintisi açıklaması

 

BUDO seferleri iptal edildiBUDO seferleri iptal edildi

BİR HAFTALIK TAHMİN

Bakan Eroğlu bir haftalık hava tahminlerini de paylaştı. Eroğlu, yurt genelinin bugün parçalı çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı olacağının tahmin edildiğini belirtti.

Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli ve yoğun olmasının beklendiğini aktaran Eroğlu, hava sıcaklığının yurdun batı bölgelerinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağının tahmin edildiğini söyledi.

Pazar

Pazar günü yurt genelinin çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Kırklareli, İstanbul ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı olması bekleniyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz ile Sivas, Sinop, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ile Kilis çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının yurdun iç bölgelerinde azalacağı, doğuda değişmeyeceği, yurdun batısında soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Pazartesi

Pazartesi günü ülkenin geneli çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, iç ve batı bölgelerde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.

Salı

Ülke genelinin salı günü parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Çanakkale hariç), İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin ve Rize hariç ), Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı iç ve batı bölgelerde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.

Çarşamba

Çarşamba günü yurt genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile İstanbul'un kuzeyi, Afyonkarahisar, Gümüşhane, Bayburt ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülmesi, hava sıcaklığının batı bölgelerde artmaya başlayacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Perşembe

Perşembe günü yurt genelinin çok bulutlu, batısının parçalı bulutlu; İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Karaman, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği; yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının yurdun iç ve batısında artmaya devam edeceği ve mevsim normalleri civarına yükselmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir