İşte İhracatın Yıldızları finalistleri

İhracatın Yıldızları Yarışmasında ödüller, 2 Mayıs'ta sahiplerini bulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin "ihracat maratonu" olarak nitelenen "İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri" yarışmasının 'büyük jürisi' finalistleri belirledi.

DÜNYA ile DHL Türkiye işbirliği ve Akbank'ın sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, 450 firma arasından 39 firma finale kaldı. İGEME Marmara Bölge Müdürü ve İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Hoşcan Tura, DÜNYA Gazetesi yazarı ve Emekli Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Merkezi Yöneticisi Osman Ata Ataç, Turktrade Genel Sekreteri Süleyman Gedik, Uluslararası Ticaret Danışmanları ve Eğitmenleri Derneği (UTIDED) Başkanı Şefik Ergönül, DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman S. Arolat, Akbank Ürün Yönetimi Dış Ticaret Müdürü Şinasi Hacıosmanoğlu ve DHL Express Türkiye Kurumsal İletişim Yöneticisi Nur Bircan'dan oluşan 'büyük jüri' 3 kategoride finalistleri belirledi.

İhracat Performans ve Özel Ödüller alanında ise jüri ödül vereceği firmaları seçti. Türkiye'nin ihracat ordusunu desteklemek için 9 yıldır düzenlenen yarışmada ödüller, 2 Mayıs 2011 Pazartesi günü The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilecek bir törenle sahiplerini bulacak.

"Kreatif ürün", "Yeni Pazar - Pazar Çeşitliliği", "e-İhracat" ve "İhracat Performansı" kategorilerinde ödüllerin verileceği gecede, ihracatta imza attıkları farklılıklarla öne çıkan firmalar da özel ödülle taçlandırılacak.

Ayrıca, ülke ekonomisinde ihracat payının artırılmasına öncü olan bir firmaya da "Yılın İhracatçısı" ödülü verilecek. İhracatın Yıldızları – İhracatı Teşvik Ödülleri 2010 yarışmasını kazanan firmalara yarışmayı sunan DHL Express Türkiye 3 kategoride sıralamaya girenlere belirli miktarlarda yurtdışına ücretsiz gönderi hakkı tanıyacak. Yarışmanın ana sponsoru Akbank ise her kategoride ödüle değer bulunan firma, kurum ve kuruluşlardan bir yıl boyunca ihracat işlemlerinden ücret almayacak. Türkiye'nin ihracatçı firmalarına yönelik tek 'teşvik' yarışması olan İhracatın Yıldızları'nda, her kategoride ödüle değer bulunan firmalara DÜNYA Gazetesi ise bir yıllık ücretsiz abonelik hakkı verecek.

Finalistler belli oldu

 

Kreatif Ürün

* Alvimedica

* Ankafed İlaç

* BNG Design

* Duran Makine

* EM Kablo

* PCC Elektrik

* Knotisse

*Levent Kimya

* Mikrosan Makine

* Nedeks Global Kimya

* Royal Halı

* Sevilen Şarapları

* Seyfeli Tekstil

* Step Otomotiv

* Yiber Elektrik

Yeni Pazar-Pazar Çeşitliliği

* AGT

* Akyapak Makine

* Erdemoğlu

* Ermaksan

* Paşabahçe

* PETLAS

* Silverline

* Soyyiğit

e-İhracat

* Agme Gıda

* A. Özdemir AŞ

* Kem-P

* Mira Böcekçilik

* MTC Metal

* Net safe Bilgi Teknolojileri

* Tek Metal

* Totan Makina.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir