İşte liderlerin miting karnesi

Başbakan 57, Kılıçdaroğlu 56, Bahçeli 50 ilde düzenlediği mitinglerle halka seslendi. Demirtaş ise 22’i il merkezi olmak üzere 80’i aşkın yerde miting gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA 

ANKARA - Liderler miting meydanlarını inletti. Türkiye, bir seçim kampanyası dönemini daha bugün tamamlıyor. Siyasi parti liderlerinin sesleri kısılana kadar konuştuğu mitinglerde, kasetler, tapeler, yolsuzluk iddiaları ile bunlara verilen cevaplar önemli bir yer tuttu. Mitinglerde ayrıca görülmemiş kalabalıklar toplandı. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi mitingleri 22 Şubat’ta Sivas’ta başladı. Yozgat, Uşak, Balıkesir, Kırklareli, Denizli, Isparta ve Muğla mitingleriyle programı devam eden Erdoğan’ın, seçim maratonunda 59 il bulunuyor. Sesi kısılan Erdoğan, dünkü iki mitinge ise katılamadı. Erdoğan, 30 Mart’taki yerel seçim çalışmaları kapsamındaki son mitingini bugün İstanbul’da yapacak.

Kılıçdaroğlu’ndan 56 ilde miting 

Seçimler öncesi “Emek ve Özgürlük”, “İşsizlik” gibi temalı mitingler düzenleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun resmi seçim programı ise 28 Şubat’ta Çanakkale’den başladı. Yalova, Bursa, Eskişehir ve Trakya illeriyle miting programına devam eden Kılıçdaroğlu, bugüne kadar 56 ilde miting gerçekleştirdi. Adana'da iki miting gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, seçim maratonunu İstanbul’da bugün yapacağı mitingle tamamlayacak.

Bahçeli, ilçe ilçe gezdi

Yerel seçim startını 24 Ocak’ta 2013’te Söğüt’ten veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim kampanyası çerçevesinde il mitingleri yerine il gezileri yaptı.
Bu kapsamda 50’den fazla ille ilçelerini gezen Bahçeli, esnafı ve sivil toplum örgütlerini de ziyaret ederek halka hitap etti.

BDP 80’den fazla miting yaptı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim startını 4 Mart’ta Diyarbakır’dan verdi. Demirtaş, bu tarihten sonra 22’i il merkezi olmak üzere 80’i aşkın yerde miting gerçekleştirdi.