İşte yeni kabine

Başbakan Erdoğan, 61'inci Hükümette görev yapacak bakanları açıkladı. İdris Naim Şahin, Fatma Şahin, İsmet Yılmaz ve Suat Kılıç ilk kez kabinede görev aldılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Başbakan Erdoğan, 61'inci Hükümette görev yapacak bakanları açıkladı. Yeni hükümete 6 yeni bakan girerken, 3 bakanının da görevi değişti. 4 bakan ise listeye giremedi.

İçişleri Bakanlığı'na getirilen AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı görevine getirilen AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, Milli Savunma Bakanlığı görevine atanan Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na atanan Samsun Milletvekili Suat Kılıç ilk kez kabinede görev aldılar.

Ustalık döneminin çok bereketli ve verimli geçmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda 6 yeni isme yer verildiğini, 3 bakanın görev yerinin değiştiğini anımsattı. "Bu bakımdan neredeyse kabinenin yarısına yakın bir değişim demektir. O bakımdan bu sıradan bir olay değildir, hayırlı olsun" dedi.

Başbakan yardımcılarının görev dağılımına ilişkin soruyu yanıtlarken Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görevlerine belki bir ilave olabileceğini, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın görev alanlarının da daha çok Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in görev ve onun yanında belki bazı görevler ilave etme durumunun olabileceğini söyledi. Erdoğan, "Bu

arkadaşlarımın hepsi gerçekten dördü de inandığım, güvendiğim, alanlarında çalışkan, gayretli arkadaşlar" diye konuştu.

Bakan yardımcılarının atanmasına ilişkin soruyu yanıtlarken de Erdoğan, hemen süratle yarın büyük ihtimalle 11'de Bakanlar Kurulunu toplayacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, hükümet programının hazır olduğunu  belirterek, son çalışmayı bugün tamamlayacağını, çalışmanın da  Cuma günü saat 15.00'te parlamentoda sunumunun yapılacağını  kaydetti.

İŞTE YENİ KABİNE

Başbakan Yardımcıları:

Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ.

- Adalet Bakanı: Sadullah Ergin

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Şahin

- Avrupa Birliği Bakanı: Egemen Bağış

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Nihat Ergün

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik

- Çevre ve Şehircilik Bakanı: Erdoğan Bayraktar

- Dışişleri Bakanı: Ahmet Davutoğlu

- Ekonomi Bakanı: Zafer Çağlayan

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Taner Yıldız

- Gençlik ve Spor BakanıSuat Kılıç

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Mehdi Eker

- Gümrük ve Ticaret Bakanı: Hayati Yazıcı

- İçişleri Bakanı: İdris Naim Şahin

- Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

- Kültür ve Turizm Bakanı: Ertuğrul Günay

- Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

- Milli Eğitim Bakanı: Ömer Dinçer

- Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz

- Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

- Sağlık Bakanı: Recep Akdağ

- Ulaştırma Bakanı: Binali Yıldırım

Bu konularda ilginizi çekebilir