İstek Vakfı kazısında 10 kişi gözaltında

İSTEK Vakfı'na ait olan bir arazide çok sayıda mühimmat bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ergenekon soruşturması kapsamında, Beykoz ilçesine bağlı Poyrazköy'de İSTEK Vakfı'na ait olan bir arazide  yapılan kazıda, aralarında lav silahı, el bombası, aydınlatma fişeği, sis bombası, türlü çapta fişek ve mermi ile patlayıcıların yer aldığı çok sayıda mühimmat bulundu.

Alınan bilgiye göre  "Ergenekon" soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla Poyrazköy Keçilik mevkiindeki ormanlık alanda yaptıkları kazı çalışmalarına öğleden sonra yeniden başlandı. Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilgili olarak 4'ü muvazzaf subay, 10 kişi gözaltına alındı.

Vakıftan yapılan açıklamada, "Basında yer alan 'İSTEK Vakfı'nın Keçilik Deresi mevkisindeki arazisinde kazı yapılıyor' yolundaki haber üzerine açıklama yapmanın gereğinin doğduğu" belirtilerek, şöyle devam edildi:

"İstanbul ili Beykoz ilçesi Poyrazköy Keçilik Deresi mevkisinde bulunan söz konusu arazi, 1992 yılında İSTEK Servis A.Ş. tarafından satın alınmıştır. Bu arazinin 2. derece Kara Askeri Yasak Bölge ve SİT alanı olması hasebiyle o tarihten bu yana şirket tarafından hiçbir şekilde tasarruf edilememiştir.

Araziye giriş ve çıkışlar ancak komutanlığın izni ve asker nezaretinde yapılabilmektedir. Nitekim Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2006/428 esas sayılı dosyası ile ilgili olarak 8 Mayıs 2008 tarihinde yapılan keşifte de komutanlıktan izin alınıp asker nezaretinde keşif icra edilebilmiştir.

Bu arazi Milli Savunma Bakanlığı'nca 2008 yılı kamulaştırma planına alınarak kamulaştırma işlemlerine başlanılmış ve bu hususta Tapu Sicil Müdürlüğü'nce kamulaştırma şerhi konulmuştur.

Arazi halen Deniz Kuvvetleri SAT Grup Komutanlığı'nca 'Eğitim alanı' olarak kullanılmaktadır. Söz konusu arazi bugüne kadar İSTEK Vakfı'nın hiçbir şekilde tasarrufunda ve kullanımında olmamıştır."