İtalya Açık Tenis Turnuvası'nda Andy Murray, sakatlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ROMA - İtalya Açık Tenis Turnuvası'na (Internazionali BNL d'Italia) ikinci turdan katılan seribaşı raketlerden dünya 3 numarası Büyük Britanyalı Andy Murray, sakatlandı.

İtalya'nın başkenti Roma'da Foro Italico semtindeki tenis kortlarında düzenlenen ve erkeklerde 3 milyon 204 avro ödüllü, kadınlarda ise 2 milyon 369 milyon dolar ödüllü İtalya Açık Tenis Turnuvası'na 4. günde yapılan 2. tur mücadeleleriyle devam edildi.

Turnuvada bu yılın ilk sürprizi İskoç raket Andy Murray'ın, İspanyol Marcel Granollers ile yaptığı mücadelede sakatlanarak maçı yarıda bırakmasıyla yaşandı. 3 numaralı seribaşı Murray, ilk setini 6-3 kaybederken, ikinci seti tie-break sonucunda 7-6 (5) aldı ancak bu sırada sırtındaki ağrıların artması sebebiyle oyuna devam edemedi ve turnuvadan çekildi. Murray'nin bir hafta sonra başlayacak sezonun ikinci grandslamı Fransa Açık'ta (Roland Garros) mücadele etmesinin de riskli hale geldiği bildirildi.

Erkeklerde 4 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer ise vatandaşı Fernando Verdasco'yu çekişmeli geçen mücadelenin ardından, 5-7, 7-5 ve 6-3'lük üç set sonucunda 2-1 yenerek, bir üst tura yükseldi.

Toprak kortlardaki başarısı sebebiyle "toprağın ağası" olarak anılan 5 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal da, ev sahibi ülkeden Fabio Fognini'yi 6-1 ve 6-3'lük iki setle zorlanmadan geçerek, adını 3. tura yazdırdı.

Turnuvada yaşanan bir diğer sürprizde ise 8 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfred Tsonga, Polonyalı rakibi Jerzy Janowicz'e 6-4 ve 7-6 (5)'lik setlerle 2-0 yenilerek, İtalya Açık'a veda etti.

Kadınlarda seribaşı raketler kayıpsız

Kadınlarda dünya 2 numarası ve Roma'da geçen yılın şampiyonu Rus Maria Sharapova, İspanyol rakibi Garbine Muguruza'yı, 6-2'lik iki setle 2-0 yenerek, zorlanmadan 3. tura çıktı.

Dünya 3 numarası Belaruslu Victoria Azarenka da Alman Julia Goerges'i, 6-2 ve 6-0 ile 2-0 mağlup etti ve bir üst çıkmaya hak kazandı.

Çinli dünya 5 numarası Li Na da, vatandaşı Zheng Jie'yi 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yendi ve 3. tura yükseldi.

İtalya Açık'ta yarın 3 tur maçları yapılacak.