İtalya ve Portekiz'de grev

İtalya'daki genel grev toplu ulaşımı vurdu; Portekiz'de kamu çalışanları grev yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - İtalya'da, ülkenin en büyük işçi konfederasyonun çağrısıyla yapılan bir günlük genel grev toplu ulaşımı vurdu. Grev havayolları, demiryolları, kamu kuruluşları ve okullarda etkili oldu.

Toplu ulaşımın durmasıyla insanların, saatlerce yürüyerek gidecekleri yere ulaşabilecekleri belirtiliyor. Hava yollarında uçuş personelinin yerel saatle 10.00-14.00 (TSİ 11.00-15:00) arasında, demiryolu çalışanlarının da yerel saatle 14.00-18.00 saatleri arasında işlerini durduracağı bildirildi.

İtalyan havayolları Alitalia, kıtalararası uçuşların sürebilmesi için hareket saatlerinde değişikliğe giderken, iç hat ve Avrupa seferlerini de azalttı.

Serbest çalışanların genelde vergilerini tam olarak ödemediği belirtilen ülkede grevdeki sendikalar, hükümetin ücretli çalışanlara yönelik vergileri hafifletmesini ve iş olanağı için daha çok yatırım yapmasını talep ediyor.

Portekiz'de kemer sıkma tedbirlerine rest

Portekiz'de hükümetin, IMF ve AB ülkeleriyle sağladığı 70 milyar euroluk kurtarma paketi anlaşması çerçevesinde aldığı kemer sıkma tedbirlerine üzerine kamu çalışanları grev yapıyor.

Ulusal Kamu Çalışanları Federasyonu, bugün ülkede bütün kamu iş yerleri, okullar, mahkemeler, hastanelerde işlerin durmasını beklediklerini bildirdi.

Portekiz'de hükümet, kemer sıkma politikası uyarınca ücretleri donduruyor, vergileri artırıyor, sosyal yardımlarda kesintiye gidiyor.

AB bölgesinde ekonomik sıkıntı içindeki diğer iki ülke Yunanistan ile İrlanda'da da geçen yıl alınan mali yardımın ardından uygulanan kemer sıkma politikalarına karşı çalışanlar grev yapmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir