İtalya'da gıda ve benzin sıkıntısı

İtalya Başbakanı Monti, özelleştirme paketine karşı başlayan tır protestosu nedeniyle ülkede gıda ve benzin sıkıntısı yaşandığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ROMA - İtalya Başbakanı Mario Monti, Almanya'daki gelişmeler sayesinde borç krizinden çıkış çerçevesinin şekil almaya başladığını söyledi.
Başbakan Monti, Senato'da yaptığı konuşmada, kurtarma fonunun güçlendirilmesi fikri üzerinde Almanya'daki gelişmeler sayesinde borç krizinden çıkış çerçevesinin şekil almaya başladığını vurgulayarak, ''Mozaiğin bazı parçaları yavaş yavaş yerlerine oturmaya başladı'' dedi.
Monti, Almanya ve diğer ülkelerdeki Avrupa kurtarma fonunun güçlendirilmesi konusunda olumlu gelişmeler olduğuna dikkati çekti.
Avrupa'yı yiyip bitiren ekonomik, finansal ve sosyal krizin üstesinden gelmenin üye ülkelerin kudreti dahilindeki yapısal reformlara bağlı olduğu uyarısında bulunan Monti, aynı zamanda Avrupa politikalarıyla desteklenmeyen reformların başarılı olamayacağının altını çizdi.
İtalya'nın Avrupa'da sınav altında olduğunu ifade eden Başbakan Mario Monti, parlamentonun hükümeti desteklemeye devam etmesi gerektiğini belirtti.
Dün akşam saatlerinde Monti hükümetinin hazırladığı özelleştirme kararnamesini imzalayan Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano bugün katıldığı bir törende yaptığı açıklamada "Çalışmak, kimse için ayrıcalık olmamalı" dedi.
İtalya'nın siyasi gündemini alt-üst eden özelleştirme paketi ve neden olduğu tır protestosu, ülkenin farklı kentlerinde gıda ve benzin sıkıntısına neden olmaya başladı. Milano'da bazı süpermarketlere mal gelmemesi sebebiyle meyve ve sebze satışı yapılamazken, satıştaki meyve-sebzelerin de talep fazlası arz azlığı nedeniyle fiyatının arttığı belirtildi.
Napoli, Cenova gibi kentlerde de benzin istasyonlarının grevinin sürmesi nedeniyle halkın zor durumda kaldığı ifade edildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir