İtalya'da, hükümet ile sendikalar uzlaşamadı

İtalya'da Monti başkanlığındaki yeni hükümet, ekonomik kriz nedeniyle açıkladığı reform paketi üzerinde sendika temsilcileri ile uzlaşma sağlayamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ROMA - Başbakan Mario Monti, Çalışma ve Refah Bakanı Elsa Fornero ile birlikte, geçen hafta açıkladığı 30 milyar euro değerindeki tasarruf paketini görüşmek üzere dün akşam başbakanlıkta, sendika temsilcileriyle bir araya geldi.
İtalya Genel İş Konfederasyonu (CGIL), Genel Çalışma Birliği (UGL), İtalya Çalışma Birliği (UIL), gibi sendikaların temsilcileriyle buluşan Başbakan Monti'nin, bugün için grev alan ve daha sonraki günlerde de bunun tekrarının olabileceğinin sinyalini veren sendikaları ikna edemediği bildirildi.
Görüşmede, teknokrat başbakan Monti'nin, hükümetinin açıkladığı şu anda Temsilciler Meclisi'nde tartışılan yeni tasarruf tedbirlerinin acil olduğunu belirttiği, ancak sendikaların tasarruf paketinde yer alan bazı maddelerle kazanılmış haklardan taviz verilmesi anlamına geldiği, bunun da söz konusu olmadığını ilettikleri kaydedildi.
Sendikaların temsilcileri başbakan ile yapılan görüşmeyi tatmin edici bulmadıklarını ifade ederken, kısa bir süre önce bugün için alınan 3 saatlik grev kararını onayladılar.
Başbakan Monti'nin grev kararının demokratik bir yapının parçası olarak gördüğü dile getirildi.
Bu arada, İtalyan Sanayiciler Birliği Başkanı Emma Marcegaglia ise ekonomik önlemlerin hızlı bir şekilde parlamentoda onaylanmasını umduğunu söyledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir