İtalya'da işçiler meydanda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ROMA  - İtalya'da sendikaların başkent Roma'da düzenlediği mitingde buluşan işçiler, hükümetten işsizlik sorununa eğilerek daha fazla istihdam yaratması talebinde bulundu.
     İtalya Metal İşçileri Federasyonu'nun (FIOM), "Daha fazla bekleyemeyiz" adlı etkinliğinde bir araya gelen onbinlerce işçi, sabah saatlerinde Repubblica meydanından San Giovanni meydanına yürüyüşe geçerek, Roma'daki tarihi mitinglere evsahipliği yapmasıyla tanınan San Giovanni meydanına ulaştı.
     Meydanda düzenlenen mitingde konuşan FIOM Genel Sekreteri Maurizio Landini, hükümetin dün açıkladığı konut vergisinin (IMU) ilk ev için alınmasının haziran ayından itibaren dondurulma kararını eleştirerek, "IMU'dan daha önce gelen önceliklerimiz var. Yeni istihdamlar yaratmak daha öncelikli" dedi.
     Landini, vergi kaçakçılığı, yolsuzlukla mücadele ve çalışma hayatında KDV'nin düşürülmesinin, yeni istihdamlar yaratılmasının kendileri için önce geldiğini belirtti.
     Maurizio Landini, merkez soldaki Demokrat Parti'yi de (PD) merkez sağ lideri Silvio Berlusconi'nin partisiyle koalisyon hükümeti kurduğu için eleştirdi ve PD'nin meydanlardan korktuğunu ileri sürdü.
     İşçilerin eylemine, adı nisan ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar arasında yer alan eski yargıç Stefano Rodota ve Sol-Ekoloji-Özgürlük Partisi lideri Nichi Vendola da destek verdi.