İTO, Kütahya'da şehit er adına okul yapacak

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, şehit jandarma er Süleyman Turan adına ilköğretim okulu yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - İstanbul Ticaret Odası (İTO), Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, şehit jandarma er Süleyman Turan adına ilköğretim okulu yaptıracak.

İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve beraberindeki heyet, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

Daha sonra valilik toplantı salonunda düzenlenen törende, İTO tarafından Altıntaş ilçe merkezinde yaptırılacak Şehit Er Süleyman Turan İlköğretim Okulu'nun protokolünü Vali Şükrü Kocatepe, İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, İTO Genel Sekreteri Cengiz Ersun ve Kütahya Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya imzaladı.

Vali Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, 1977 yılında Aslanapa ilçesinde doğan jandarma er Süleyman Turan'ın 1997'nin ekim ayında Van'ın Başkale ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğünü ve Aslanapa mezarlığında defnedildiğini anımsattı.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, yönetim kurulu ve meclis mensuplarıyla oda üyelerine teşekkür eden Kocatepe, şöyle konuştu:

"İlimizin eğitim alanındaki altyapı eksiklerinden bir bölümünü İTO'nun Altıntaş ilçesinde yaptıracağı okulla tamamlayacağız. Altıntaş tarihi öneme sahip bir bölge. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutan Meydan Muharebesi'ni yönettiği Zafertepe Çalköy, Altıntaş sınırlarında yer alıyor. Altıntaş'ın gerçekten acilen bir ilköğretim okuluna ihtiyacı vardı. İTO'nun şehit jandarma er Süleyman Turan adına yapmayı kararlaştırdığı 16 derslikli ilköğretim okulunu Altıntaş ilçe merkezinde gerçekleştireceğiz."

Şehitler adına 13 ilde okullar inşa edilecek

Topçu da daha önce Samsun ve Diyarbakır'da şehitler adına ilköğretim okulları yaptırmak için protokol imzaladıklarını hatırlatarak, İTO meclisinin aldığı kararla bu yıl 13 ilde ilköğretim okulu yapımına başlayacaklarını bildirdi.

Eğitime önem verdiklerini ve bu alanda katkılarının devam edeceğini ifade eden Topçu, şöyle konuştu:

"İTO olarak Kütahya'da şehit erimizin adını yaşatacak bir projeye öncülük etmekten mutluyuz. Her zaman ticaretin geliştirilmesinin yanında sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyoruz. Yaptıracağımız okullarda şehitlerimizin anılarını, isimlerini yaşatmayı hedefliyoruz. İnşallah vatanları uğruna hayatlarını feda eden şehit kardeşlerimizin ruhları şad olur, onların isimlerini yaşatırız."

İTO'nun terörle mücadelede şehit düşen erler anısına Samsun, Diyarbakır ve Kütahya'nın yanı sıra İstanbul Çatalca, Isparta, Rize, Malatya, Şırnak, Mersin, Trabzon, Konya, Sivas ve Gümüşhane'de ilköğretim okulları inşa edeceği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir