İTÜ mezunları, petek taşıyla yurtlara destek olacak

Bağış yapan her mezunun isminin, bölümünün ve giriş/mezuniyet yılının yer aldığı taşlar kampüste bir meydana döşenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunları, kampüs içinde bir meydana döşenecek özel taşları satın alarak yurt yapımına destek olabilecekler. Proje kapsamında, bağış yapan her mezunun isminin, bölümünün ve giriş/mezuniyet yılının yer aldığı bir meydan oluşturulacak ve elde edilen gelir de İTÜ Mezunlar Yurtları'nın yapımı için kullanılacak.

İTÜ Mezunlar Konseyi'nin Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin'in desteğiyle başlattığı 'İTÜ Mezunlar Meydanı' projesi sayesinde hem isimlerini bir zamanlar öğrencisi oldukları üniversitenin kampüsünde yaşatma şansı hem de üniversite bünyesinde öğrenci yurtlarının yapımına katkıda bulunma fırsatı buluyor. Rektör Şahin'in de sahip çıktığı proje kapsamında İTÜ Maslak Kampüsü'nde Mustafa İnan Kütüphanesi önündeki alan İTÜ Mezunlar Meydanı adını alacak.

Projeye bağış yapan her mezunun isminin, mezuniyet yılının ve bitirdiği bölümün yer aldığı kendilerine özel tasarlanmış bir petek taşı yer alacak. Her petek taşın bedeli 1.000 TL olarak belirlense de arzu eden mezunlar daha yüksek miktarda da bağışta bulunabilecek. Mezunların bağışları Ekim 2011'de temelinin atılması planlanan İTÜ Mezunlar Yurdu 1'in inşası için kullanılacak. Projeye katılarak İTÜ'lü kardeşlerinin barınma sorununun çözümüne katkıda bulunmak isteyen İTÜ mezunlarının, www.itumk.org sitesinden  'İTÜ Mezunlar Meydanı' bölümüne girip kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Projeyle ilgili bilgi veren İTÜ Mezunlar Konseyi İcra Kurulu Başkanı Erol Bilecik "İlk yurdumuzun temelinin atılabilmesi için başlangıçta 3 bin İTÜ mezununun desteğine ihtiyacımız var. İnanıyoruz ki bu proje ile sadece bir tane değil en az 4-5 tane yurt yapılabilecek ve binlerce İTÜ'lü öğrencimizin barınma sorunu çözüme kavuşacak" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir