İZBAN'a "en iyi işbirliği" ödülü

Cenevre'de düzenlenen törende İZBAN'ın ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından "en iyi işbirliği" kategorisinde birinci seçilen İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) ortaklığında kurulan İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi Anonim Şirketi (İZBAN), ödülünü Cenevre'de aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Cenevre'deki dünya kongresindeki ödül töreninde İZBAN'ın ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın aldığı kaydedildi.

Kocaoğlu ve Karaman'a ödülü UITP Başkanı Osman Thiam ve UITP Ortadoğu ve Türkiye Direktörü Kaan Yıldızgöz'ün verdiği belirtildi. Törene İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş ile İZBAN Genel Müdür Yardımcısı ve Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev'in de katıldığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 2 yıl önce, 6 Mart 2011'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hizmete açılan İZBAN'ın, sadece Türkiye'nin en büyük kent içi toplu ulaşım hattı olmakla kalmayıp, uzlaşma ve birlikte iş yapabilme kültürünün geliştirilmesi konusunda da çok büyük ve örnek bir adım olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD'nin yüzde 50'şer ortaklığı ile kurulan İZBAN A.Ş'nin, Türkiye'de içinden demiryolu geçen pek çok kente örnek model olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Kocaoğlu, "Biz en çok, yerel idare ile merkezi hükümetin el ele vererek gerçekleştirdiği bu projenin, bir 'Hoşgörü ve Uzlaşma Projesi' olarak anılmasından mutluluk duyuyoruz. Bunu, tarih boyunca hoşgörü kenti olarak anılan İzmir'de başarmak da, bizim için ayrı bir kıvanç kaynağıdır" dedi. Kocaoğlu, daha önce UITP tarafından otobüs, metro, vapur ve banliyö arasında entegrasyonu sağlayan "90 dakika aktarmalı sistem" ile bölgesel ödül aldıklarını hatırlatarak, "İki yıl içinde bizi ikinci büyük ödüle layık bulan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği yönetimine ve partnerimiz TCDD yönetimine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Hedeflerinin İZBAN ile taşıdıkları yolcu sayısını günde 550 bine kadar çıkarmak olduğunu kaydeden Kocaoğlu, "Çağdaş İzmir'i her bakımdan örnek bir kent haline getirebilmek konusundaki çabalarımız da artan bir hızla sürüyor. Şimdi İzmir'i, EXPO 2020 yolculuğuna hazırlıyoruz. İzmir'in EXPO için yakacağı ışığın, tarih boyunca yolumuzu aydınlatacağından hiç kuşku duymuyoruz" dedi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da "Biz iki ortağız ve çok iyi anlaşıyoruz. İZBAN sadece teknik değil aynı zamanda sosyal bir proje. Hep konuştuk; 'bu proje bir gün dünyaya örnek olacak' diye. İşte o gün bugündür" ifadesini kullandı.