İzmir 'hava'da yıldızlaşıyor

ABD'li Sikorsky, Türkiye'yi uluslararası helikopter bakım merkezine dönüştürerek 1 milyar dolarlık katma değer oluşturmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sedat ALP

İSTANBUL - Dünya havacılık sanayiinin önemli müşterisi olan Türkiye, artık üretimiyle ön plana çıkıyor. Uluslararası havacılık devlerinin dikkatini çeken Türk havacılık sanayi, sektörde tasarımcı olarak da söz sahibi oluyor.

ABD'li Sikorsky, Türk Genel Maksatlı Helikopter Projesi çerçevesinde Türkiye'yi uluslararası helikopter bakım merkezine dönüştürerek 1 milyar dolarlık katma değer oluşturmayı planlıyor. Yine ABD'li Boeing de 2013 yılında Türkiye'den gerçekleştirdiği yıllık yan sanayi alım miktarını 1.2 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyor. Sektördeki çalışan sayısının 40 bin kişiye çıkmış olması dikkat çekiyor.

Çekim merkezi vurgusu yapılıyor

Türkiye bu alanda gelişirken, Eskişehir'den sonra İzmir de yapılan yatırımlarla havacılık sektöründe ön plana çıkıyor. Uçak motorlarının pervane kısmını yekpare olarak geliştiren Eskişehir merkezli Alp Havacılık, bu yeni teknolojiyi dünyaya satmaya hazırlanırken,

Kale Grup-Pratt&Whitney ortaklığı F-35 uçaklarına F-135 uçak motoru üretmek için İzmir'i seçti. Bu gelişmeler İzmir'de heyecan yarattı. Küresel Havacılık, Uzay ve Offset Konferansı bu yıl ikinci kez İzmir'de düzenleniyor. Konferansta da İzmir'in bu alanda giderek çekim merkezi olduğuna vurgu yapılıyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

Bu konularda ilginizi çekebilir