İzmir 17. Yapı Fuarı açıldı

YEM Fuarcılık Genel Müdürü Onay, bu yıl 250 markanın sergilendiği fuarın yüzde 30 büyüdüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - 17. Yapı Fuarı (Turkeybuild İzmir), İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda törenle açıldı.

Fuarın açılışı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Yapı-Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onay'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapı malzemesi sektörünün en yeni malzemeleri, teknoloji ve hizmetlerinin sergileneceği fuar 16 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.

Açılış töreninde konuşan Barış Onay, fuarda bu yıl 250 markanın sergilendiğini, bu yıl sergi alanını 19 bin 500 merteraye çıkararak, yüzde 30 büyüdüklerini belirterek, "Bir yılda böyle hızlı bir büyüme her şehre ve firmaya nasip olmaz" diye konuştu.

Akın Kazançoğlu da inşaat sektörü ve oda olarak destekledikleri fuarın kaydettiği gelişmeyi takdir ettiklerini anlatarak, "İstanbul'dan sonra ikinci büyük yapı fuarı olan İzmir'deki fuarın bu yıl yüzde 30 büyümesi İZTO'ya gurur veriyor. İzmir'de hep büyümeye ihtiyaç var. Türkiye, 72 milyon nüfusu ile 5 yılda 3 milyon yeni konuta ihtiyacı olan bir ülke. İnşaat sektörünün ekonomiye katkısı yadsınamaz" dedi.

Muzaffer Tunçağ ise yapı fuarının geçmişte Efes Oteli'nde düzenlenen küçük bir organizasyondan bu seviyelere geldiğini, fuara ilginin kentte otopark ihtiyacı yarattığını ifade etti.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve eklenen yeni salonuyla 19 bin 500 metrekare alanda düzenlenen fuara 350 firma katılıyor. 33 bin profesyonelin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin en büyük sektörel buluşması olan ve "Yapı FuarıTurkeybuild İstanbul"dan sonra en büyük ikinci yapı fuarı olan organizasyonda, katılımcı firmalar pazarın ihtiyaçlarına cevap verebilecekleri ürün, teknoloji ve hizmetlerini sunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir