İzmir, fuarcılıkta fark yarattı

TOBB'un 2013 Fuarlar Raporu'na göre, İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretçi sayısı, Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı da katılımcı sayısı açısından Türkiye'nin en büyük fuar organizasyonları oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İZFAŞ tarafından düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı ile Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 2013 Fuarlar Raporu'nda, en fazla ziyaretçi ve katılımcı sayısı bakımından Türkiye'de düzenlenen en büyük fuarlar olarak yer aldı. 

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşlerinden (İZFAŞ) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2013 Fuar Raporu yayımlandı.  

Raporda, İZFAŞ tarafından düzenlenen 82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)  1 milyon 635 bin 152 ziyaretçi sayıyla Türkiye'de düzenlenen fuarlar içinde en fazla ziyaretçi çeken fuar olarak ilk sırada yer alırken, yine İZFAŞ'ın organize ettiği 19. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE) bin 182 firmayla en fazla katılımcıya sahip fuar oldu. Bu kategorideki ikinciliği de bin 125 firma katılımıyla 82. İEF elde etti. 

"İzmir fuarcılığın öncü kentidir" 

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de fuarcılığın İzmir'den başladığını belirterek, İzmir ile fuarcılığın hiçbir zaman birbirinden ayrılamayacak ölçüde bütünleşmiş olduğunu ifade etti.  

İzmir'in pek çok alanda olduğu gibi fuarcılık sektöründe de öncü şehir olduğunu dile getiren Örs, şunları kaydetti: 

"Hem kentimizin ve hem de ülkemizin simgelerinden olan uluslararası fuarımızla övünç duyuyoruz. Bunca yıl sonra bile hala Türkiye'nin en büyük fuarlarını İzmir'de düzenliyor olmak, bizleri gururlandırıyor. İZFAŞ olarak İzmir'in fuarcılık bayrağını daha yükseğe çıkarmak için ellimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla İzmir fuarcılığının çıtasını daha yükseğe taşımak ve kentimize yeni güçlü fuarlar kazandırmak istiyoruz. TOBB'un araştırması ve açıklaması, bize moral verdi ve bu doğrultudaki çalışmalarımızı güçlendirdi."  

Bu konularda ilginizi çekebilir