İzmir Konak taşınmazına en yüksek teklif Özkardeş'ten

Nail Özkardeş, İzmir Konak taşınmazına 6 milyon 290 bin lira teklif verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'ye ait (TEKEL/TTA) İzmir Konak taşınmazının özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 6 milyon 290 bin lira ile Nail Özkardeş verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında idare binasında yapılan ihalede, 1 elemesiz tur ve ardından 4 elemeli tur yapıldı.

Elemesiz turda en yüksek teklif 5 milyon 250 bin lira, 4 elemeli turun ardından en yüksek teklif ise 5 milyon 695 bin lira oldu. Elemeli turlarda sırasıyla Tayf Turizm ve Ticaret A.Ş, Fahrettin Macit, Cihat Kora ve Kordon Girişim Grubu en düşük teklifleri vererek elendi.

Yazılı elemeli turların ardından komisyon tarafından belirlenen 20 bin lira artırım aralığı ve 5 milyon 970 bin lira başlangıç tutarı ile açık artırmaya geçildi.

Açık artırmanın ilk turunda Erol Koyuncu çekildi. 8 tur süren açık artırmanın sonunda İzmir Ortak Girişim Grubu da çekildiğini açıkladı. Nail Özkardeş, 6 milyon 290 bin lira ile en yüksek teklifi verdi.

Bu arada, TEKEL/TTA'ya ait İzmir Kemalpaşa taşınmazının özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmeleri de yapıldı.

Bu ihalede de 1 elemesiz tur ve ardından 2 elemeli tur gerçekleştirildi. Elemesiz turda en yüksek teklif 4 milyon 159 bin lira olurken iki elemeli turun ardından en yüksek teklif 4 milyon 755 bin liraya yükseldi.

Tayf Turizm ve Ticaret A.Ş. ile Tansan Kazan İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. elemeli turlarda en düşük teklifi vererek elendi.

Daha sonra ihale komisyonu tarafından 50 bin lira artırım aralığı ve 11 milyon 10 bin lira başlangıç tutarı ile açık artırmaya geçildi.

Açık artırmaya kalan Nail Özkardeş ve Fırat Oran, komisyonun belirlediği başlangıç tutarını yüksek bulduklarını belirterek açık artırmadan çekildi.

Böylelikle her iki ihale de teknik olarak sonuçlandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir