İzmir'de 2 ayrı orman yangını çıktı

Menderes ilçesi Gümüldür mahallesinde yaklaşık 3 hektar orman alanında etkili olan yangın söndürüldü. Foça'daki yangın henüz kontrol altına alınamadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'in Menderes ilçesindeki orman alanında çıkan yangın kontrol altına alınırken, Foça ilçesindeki yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Foça ilçesinde otluk alanda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın, orman, makilik ve zirai alanda devam ediyor. Küçük bölümü orman alanı toplam 15 hektarda etkili olan yangına, 2 amfibi uçak, 4 helikopter, 15 arazöz ve yer ekipleriyle müdahale edilerek yayılmasının önüne geçildiği, fakat rüzgarın şiddeti nedeniyle henüz kontrol altına alınamadığı ifade edildi.

Yangının yerleşim yerleri için bir tehlike oluşturmadığı kaydedildi.

Menderes ilçesine bağlı Gümüldür mahallesinde çıkan orman yangını ise 4 helikopter ve 2 amfibi uçağın hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yaklaşık 3 hektar orman alanını etkisi altına alan yangını soğutma çalışmalarının yer ekipleri tarafından sürdürüldüğü, hava söndürme ekiplerinin Foça'daki yangın bölgesine yönlendirildiği bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir