İzmir'de 2 belediye otobüsüne saldırı

Narlıdere'de seyir halindeki iki belediye otobüsü saldırıya uğradı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in Narlıdere ilçesinde seyir halindeki iki belediye otobüsü, saldırıya uğradı. Saldırıda otobüslerden biri molotofkokteyli atılarak yakıldı, diğerinin ise camları kırıldı. 

Alınan biliye göre, Narlıdere Ağrılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önünde, ESHOT'un 305 nolu 2. İnönü Mahallesi-Fahrettin Altay Aktarma Merkezi hattında karşılıklı olarak çalışan iki otobüsünün peş peşe yolu kesildi. 

Fahrettin Altay Aktarma Merkezi yönüne giden, plakası henüz belirlenemeyen otobüsün önce camlarını tahrip eden grup, daha sonra araca molotofkokteyli attı. Otobüsün tümüyle yandığı olayda, şoför ve yolcuların aracı tahliye etmesi sonucu, yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı. 

Grup daha sonra karşı yönden gelen 35 DB 3961 plakalı otobüsü durdurarak aracın camlarını kırdı. 

Olayın ardından bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi ile özel harekat polisi sevk edildi. 

13 kişi gözlatına alındı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında sabaha karşı geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında, 13 kişi, terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. 

Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Asayiş ve Narkotim ekiplerinin de destek verdiği operasyonda yaklaşık bin polisin görev aldığı ifade edildi. 

1. ve 2. İnönü mahalleleri ile Atatürk Mahallesi'ndeki 15 adrese yapılan baskınlarda PKK terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkıdan bozma bir tabanca, 5 adet "Rambo bıçağı" tabir edilen kesici-delici alet, 1,5 litre benzin ve 5 kök hint keneviri ele geçirildi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir