İzmir'de 68 kaçak yakalandı

Dikili İlçesi'nden Yunanistan'a geçmeye çalışan 68 Suriyeli kaçak yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in Dikili İlçesi'nden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 52'si denizde lastik botta, 16'sı da bindikleri 7 ayrı takside toplam 68 Suriyeli kaçak jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren Çandarlı Jandarma Komutanlığı ekipleri, 30 Temmuz Perşembe günü saat 22.30 sıralarında Çandarlı, Denizköy Mahallesi'nde kaçaklar olduğunu belirledi. Bunun üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri, durdurdukları 7 ayrı taksideki Suriye uyruklu 16 kaçağı yakaladı. Kaçakları İzmir Konak Meydanı'ndan alıp, Çandarlı'ya getirdikleri belirlenen taksiciler İ.K. (64), G.Ç. (45), S.D. (49), A.G. (39), D.Y. (37), Z.Ç. (37) ve Ö.E. (39) gözaltına alındı.

Jandarma, Dikili sahil Güvenlik Komutanlığı ile irtibata geçip, durumu bildirmesi üzerine denizde çalışma başlatıldı.Sabaha karşı saat 05.30 sıralarında Denizköy Mahallesi açıklarında bir lastik botta can yeleği giymiş 52 Suriyeli kaçak yakalandı. Sahil Güvenlik botuna alınan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu kaçaklar Çandarlı Limanı'na getirilip, jandarmaya teslim edildi. Belediyeye ait minibüse bildirilen kaçaklar Çandarlı Jandarma Karakolu'na getirildi. Kaçakların, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştıkları öğrenildi.Gözaltına alınan 7 taksi şoförü ile 68 Suriyeli kaçağın jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir