İzmir'de asker servisine bombalı saldırı

İzmir'de askeri servis aracına gerçekleştirilen bombalı saldırıda 1 asker şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'in Foça İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettiren PKK'lı teröristler ardından ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

Olay sabah saat 08.00 sıralarında Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na giden yolda meydana geldi. Görevli askerleri taşıyan servis aracı geçerken, PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından araçtaki askerlere ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

11 asker yaralandı

Saldırıda 11 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 6'sı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. İlk tedavileri Foça Devlet Hastanesi'nde yapılan ve durumları ciddi olan 6 asker ambulanslarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Peş peşe iki patlama

Saldırının meydana geldiği yakın bölgede ikamet eden vatandaşlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri üsse giden yol tarafından bir patlama sesi duyduklarını ve önce askeri mühimmatın patladığını sandıklarını, bir süre sonra ikinci bir patlama sesi daha duyduklarını ifade etti.
Üsse giden yolun kısa bir süre öncesine kadar güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapalı olduğunu beyan eden vatandaşlar, yolun bir süre önce trafiğe açıldığını söyledi.

Büyük çaplı operasyon başlatıldı

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede büyük operasyon başlatıldı. Foça'ya çevredeki askeri birliklerden helikopterlerle komandolar sevkedildi.

Olay yerindeki incelemeler tamamlandı

Değirmenlik Caddesi'ndeki patlamanın ardından bölgeye giden olay yeri inceleme ekipleri, çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bölgeden ayrıldı. Ekiplerin, bölgede uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneğine ait parçalar ve su şişeleri bulduğu görüldü.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından ikinci patlamada hasar gördüğü öğrenilen belediyeye ait itfaiye aracı ile askeri personeli taşıyan otobüs, çalıştırılarak olay yerinden kaldırıldı.
Daha sonra belediyeye ait temizlik aracı caddeyi temizledi.
Bu arada, olayda kullanılan bombaların yoldan yaklaşık 1,5 metre yüksekte kalan ve otobüsün camlarıyla hemen hemen aynı hizada bulunan yol kenarındaki boş arazide toprağa gömüldüğü öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir