İzmir'de banka soygunu

İzmir'de banka şubesine gelen iki soyguncu, yüklü miktarda para alarak kaçtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki banka şubesine gelen ve birinin elinde pompalı tüfek bulunan iki soyguncu, yüklü miktarda para alarak kaçtı.

Bugün saat 16.45 sıralarında Balçova girişinde, Mithatpaşa Caddesi'ndeki bir bankanın şubesinin önüne motosikletle gelen ve başlarında siyah kask bulunan 2 kişi, bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip, tabancasını aldı. Banka şubesinden silah zoruyla yüklü miktarda para gaspeden soyguncular, geldikleri motosikletle kaçtı. 

'200 bin tl çaldılar'

Olay yerine gelip incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Bankada silahlı soygun yaşandı. Başlarında kask takılı iki kişi motosikletle gelip bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip silahını alıyor. Vezneden 200 bin TL üzerinde parayı yanlarında getirdikleri torbaya dolduruyorlar. Herhangi bir yaralı yok. Helikopter destekli tüm resmi ve sivil ekiplerimiz çalışmalarını yürütüyor. Bazı tespitlerimiz var. İnşallah en kısa zamanda hem olay aydınlatılacak hem de zanlılar yakalanacak. Bütün ekiplerimiz olayın soruşturmasında aktif olarak görev yapıyor. Failler yakalanıncaya kadar, ne akşam istirahati ne bayram istirahati olmayacak şekilde bütün ekiplerimiz bu konuya kenetlenmiş durumda olacak. Ölü ve yaralının olmaması bizim açımızdan sevindirici bir durum, çünkü şahısların elinde pompalı tüfek bulunuyordu. İçeriye girerken gaz ve ses bombası atılması söz konusu değil. Çok kısa süre içinde aldıkları parayla olay yerinden ayrılıyorlar. Her açıdan değerlendiriyoruz, terör, siyasi veya adi bir hırsızlık mı her açıdan değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Olay sırasında müşteri olarak 25 civarında kadın erkek vatandaşımız var, onların da ifadelerine başvuracağız. Yakın uzak bütün bağlantılarını, gerek kamera kayıtları gerekse diğer bulgularla en ince ayrıntısına kadar tespit edeceğiz" dedi. 

Polisin soygundan sonra zanlıların yakalanması için başlattığı soruşturma sürüyor.

 

banka-orta.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir