İzmir'de Cenevre-2 protestosu

Toplantıya Suriyeli Kürt temsilcilerin davet edilmemesi, BDP İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan grup tarafından protesto edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Cenevre-2 toplantısına Suriyeli Kürt temsilcilerin davet edilmemesi İzmir'de bir grup tarafından protesto edildi. Basmane semtindeki BDP İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Konak Meydanı'na yürümek istedi. Çevik kuvvet polisleri ve TOMA'larla Şair Eşref Bulvarı'na çıkışı kapatan emniyet güçleri, yürüyüşe izin vermedi. 

Bu sırada gruptan çevik kuvvet polislerinin bulunduğu alana doğru taş, şişe ve bayrak sopaları atılması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis, grubun Basmane Meydanı'na yürümesine izin verdi.  

Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan posterleri taşıyan ve aralarında maskeli bazı kişilerin de bulunduğu grup, Kültür Park Fuar Alanı Basmane Kapısı önünde toplanarak bir süre slogan attı. 

Burada basın açıklaması yapan BDP İzmir İl Eş Başkanı Yusuf Kaya, 22 Ocak'ta Suriye'nin geleceği konusunda 2. Cenevre toplantısının yapılacağını hatırlatarak, "Yeni Suriye'nin şekillendirileceği bu toplantıya Kürtlerin davet edilmemesini kınıyoruz" dedi. 

Basın açıklamasına katılan HDP İzmir Eş Başkanı Cavit Uğur da yapmak istedikleri yürüyüşe polisin engel olmak istediğini öne sürerek, polisin tutumunu eleştirdi. Grup, basın açıklamasının ardından eylemlerini sona erdirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir