İzmir'de CHP izdihamı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, izdahama neden olan büyük kalabalığın toplandığı Gündoğdu Meydanı'nda halka seslendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Büyük kalabalığın toplandığı İzmir mitinginde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş'ın seçim araçlarına zarar verildiği iddiasıyla ilgili, "Bizi korkutacaklarını, sahadan silip atacaklarını sanıyorlar. Bilmiyorlar ki bu CHP 7 düvele karşı mücadele etmiş Kuvayi Milliye'nin merkezidir" dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta el ele, bayram havası içinde sandığa gideceklerini ve "haramilerin saltanatını" yıkacaklarını söyledi.    

İzleyicilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine tezahüratta bulunması üzerine Kılıçdaroğlu, "Böyle slogan atarsanız gider patentini alır sizden ayrıca para ister. Biliyorsunuz onun dünyası para üzerine kurulu, insan sevgisi yok onda. İnsan sevgisi olsa 15 yaşındaki çocuğu miting meydanlarında yuhalatmazlar" dedi. 

Kadınların, baharda temizlik yaptığını, 30 Mart'ın da bir bahar günü olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Baharda yine sandığa gideceğiz, hanımlar süpürgeyi alın haramilerin iktidarını süpürün. Biliyorsunuz bunun bir danışmanı vardı. Amerika'ya gitmişti. 'Bunu deliğe süpürmeyin kullanın' demişti. İnşallah süpürmek bize nasip olacak, biz süpüreceğiz" diye konuştu. 

İzleyicilere Konya'dan, Ankara'dan otobüslerle İzmir'e gelen olup olmadığını soran Kılıçdaroğlu, "Allah Allah garip bir durum bu. Hepiniz İzmirli misiniz ? Recep'in haline üzülüyorum, ne olacak bu adamın hali bilmiyorum malı götürdü kaçmaya çalışacak. İzmir'e söz, Türkiye'ye söz, CHP iktidarında nereye kaçarsa kaçsın getireceğim ve hesabını soracağım" ifadelerini kullandı.

"2,5 milyon genç oy kullanacak" 

Yarın yapılacak üniversite sınavları sonrası ilk kez soruların kamuoyuna açıklanmayacağına işaret eden Kılıçdaroğlu, neden yasaklandığını sorduklarını belirterek, iktidarın şaibeli olması halinde onun yaptığı sınavların da aldığı kararların da şaibeli olacağını, bu seçimlerde oy kullanacak 2,5 milyon gençle iftihar ettiğini, o gençlerin ülkenin onuru olduğunu dile getirdi. 

Gezi eylemlerinde gençlerin mücadele ettiğini ve başarı kazandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin diktatörüne diz çöktürdüler. Bu Gezi eylemlerinden sonra da hiçbir zaman çarkı tutmadı, bozuldu, saldırgan oldu, insanları bölmeye çalışıyor, insanlarla kavga ediyor, hatta kendi kendisiyle kavga ediyor. Ama biz provokasyonlara gelmeyeceğiz. Sağduyulu, sorumlu bir yurttaş olarak çocuklarımızın geleceğini düşünen bir yurttaş olarak, demokrasi özgürlük için sandığa gideceğiz. Onun provokasyonlarına gelmeyeceğiz, iktidardan gitmemek için her türlü yolu deneyebilir. Bugün Ankara'da büyükşehir belediye başkanımız bir yere gidiyor ve saldırıya uğruyor. Ama büyük şehir belediye başkanımızın söylediği çok güzel bir laf var. İsmet İnönü'nun sözü, 'Namuslular, en az namussuzlar kadar cesur olacaktır, unutmasın diyor onlar'. Bizi korkutacaklarını, sahadan silip atacaklarını sanıyorlar. Bilmiyorlar ki bu CHP 7 düvele karşı mücadele etmiş Kuvayi Milliye'nin merkezidir. Sanıyorlar susturacaklar, bağırdıklarında susacağız, konuşmayacağız." 

"Konuşan Türkiye" 

Konuşan bir Türkiye'den ve herkesin özgürce siyasal düşüncesini açıklanmasından yana olduklanını anlatan Kılıçdaroğlu, Twitter'a yasak getirildiğini söyledi. 

"Gençler, 140 karakterden korkan bir başbakan yarattınız ne diyeyim ben size. Sizin düşüncenizden korkan bir başbakan yarattınız o yüzden gençlere şükran borçluyum diyorum" dedi. 

Başbakan Erdoğan'a balkondan ayakkabı kutusu gösteren bir kadının gözaltına alındığını, bir üniversite öğrencisinin çantasında "hırsız" yazılı bir bez çıktığı için başbakana hakaretle suçlandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kadınlara da şükran borçluyum. O da o zata ne mal olduğunu gösterdi. Ayakkabı kutusundan korkan adam. Buradan sesleniyorum, onun unvanını, ben ona biraz daha olumlu bir yaklaşım sergiliyorum, başçalan diyorum yani sıradan bir çalan değil başçalan. Artık onun unvanını sadece İzmir, Manisa, Hakkari, Diyarbakır, Trabzon bilmiyor, artık bütün dünya biliyor" şeklinde konuştu. 

Twitter'ın kapatılmasıyla Türkiye'nin dünyaya rezil edildiğini, ama o yasağın gençlere sökmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, İzmir'in Türkiye tarihinde çok önemli bir yerinin bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"O nedenle İzmir'den hınç almak istiyorlar, İzmir'i sindirmek istiyorlar, İzmir'i parayla satın almak istiyorlar. Yapabilirler mi? Hayır. Ben de biliyorum Hasan Tahsin'in çocukları izin vermez, Kuvayi Milliyeciler'in çocukları izin vermez diye, 7 düveli denize döken İzmir sana mı eyvallah diyecek. 

'Acaba İzmir'i alabilir miyiz' diye size birini gönderdiler, milyon Ali. Binali değil diyemeyiz, adam milyonlarla oynuyor. Milyon Ali arkasına almış ihale verdiği müteahhitleri, o da bir havuz oluşturmuş, 'İzmir havuzu', İzmir i nasıl satın alabilirim diye ev ev parfüm dağıtıyor. Parfümü alın, o sizin hakkınız, götürdüğünün yanında çok minicik, yürüttüğünün yanında pirinç tanesi gibi bir şey. Biliyorum şimdi 'yürüttün' deyince 'dava açacağım' diyecek. Sanki ben korkacağım. Yahu senin başındaki adam ne dedi, 'Ben yürütme organının başıyım' dedi. Ben de çok iyi biliyorum, sen neleri yürüttün, ben onu bilmez olur muyum. 

İzmir'e gelmiş havuzu oluşturmuş, İzmir'i satın alacak. Buradan sesleniyorum. Sen, başçalanın talimatıyla oluşturduğun 630 milyon dolarlık havuzun hesabını ver, ondan sonra İzmirli'nin karşısına çık. Hesabını verebilir mi ?" dedi.