İzmir'de eğitim uçağı düştü: 2 ölü

İzmir Selçuk'ta eğitim uçağının düşmesi sonucu iki pilot hayatını kaybetti. Kazanın nedeni araştırılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Havaalanı'nda, Türk Hava Kurumu'na ait eğitim uçağının düşmesi sonucu iki pilot hayatını kaybetti.

Efes Havaalanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk Hava Kurumu'na ait Cesna T-67 tipi eğitim uçağı, havalandıktan kısa süre sonra, henüz belirlenemeyen nedenle havaalanı yakınındaki bahçeye düştü.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da  yaptığı açıklamada, saat 12.40'da Selçuk ilçesinde Cesna T-67 tipi eğitim uçağının düştüğünü belirtti.

Vali Kıraç, pilotlar Ali Can Ergün ile Necmi Mızrak'ın yaşamlarını yitirdiğini söyledi.

İzmir Valisi Kıraç: Kazanın nedeni araştırılıyor

İzmir Valisi Cahit Kıraç, ''Üzücü bir kaza. Kazanın nedenine ilişkin inceleme yapılıyor. Bu tür düşüşlerde hemen bir beyanda bulunamayız. Mutlaka sivil havacılık konuyu inceliyor. Teknik raporlar çıktıktan sonra nedeni açıklanacaktır'' dedi.

Uçağın düştüğü alanda inceleme

Eğitim uçağının düştüğü, Efes Antik kentine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki ayva ağaçlarının bulunduğu bahçede, uçak enkazının etrafında güvenlik şeridi oluşturuldu. Cumhuriyet savcısı, jandarma ve kaza kırım ekipleri, uçağın düştüğü alanda kazaya ilişkin incelemelerde bulundu.

Kazada hayatını kaybeden Necmi Mızrak (55) ve Ali Can Ergün'ün (49) öğrencileri, her iki pilotun da son derece deneyimli olduğunu ve kazanının nasıl meydana geldiğini anlayamadıklarını belirterek, üzüntülerini ifade etti.

Kazanın görgü tanıklarından Tunç Talay da gazetecilere yaptığı açıklamada, uçak birkaç yüz metre havalandıktan sonra motorundan patlama sesi duyduklarını ve daha sonra motorun durduğunu ifade ederek, pilotların motoru çalıştırmak isterken yeniden bir patlama sesi geldiğini ve uçağın bahçeye düştüğünü anlattı.

Uçağın düştüğü alana yardım amacıyla koştuklarını belirten Talay, enkaza ulaştıklarında pilotların öldüğünü fark ettiklerini, daha sonra bölgeye sağlık ekipleri ve jandarmanın ulaştığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir