İzmir'de organize suç örgütüne yönelik operasyon

Anafor adlı operasyon kapsamında 6 kişi daha gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'de "cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurdukları" iddia edilen Ahmet Tekin Baykal'ın elebaşı olduğu gruba yönelik operasyon kapsamında 6 kişi daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, "Anafor" kod adıyla yürütülen operasyon kapsamında elde edilen bilgiler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 ayrı adreste arama yaptı. Aramalarda, örgütün kumarhane işletmeciliği yapılanmasında görev aldıkları, kumar oynattıkları ve borçlandırdıkları iş adamlarından zorla para tahsil ettikleri iddialarıyla 6 kişi gözaltına alındı. İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce silahlı çete kurmak suçundan cezaevine giren Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki grubun yeniden suç örgütü oluşumuna giderek yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları üzerine, 1.5 yıl süren takibin ardından temmuz başında, başta İzmir olmak üzere İstanbul, Ankara, Aydın, Kuşadası, Muğla, Balıkesir, Samsun, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da operasyon düzenlemişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Skorsky helikopterin de katıldığı "Anafor" kod adı verilen operasyonda, Ahmet Tekin Baykal ile 1 emekli albay, emekli askeri savcı, emekli 2 uzman çavuş, Danıştaydaki hakimlik görevinden istifa etmiş avukat, iş adamlarıyla İzmir'de daha önce Asayiş Şube Müdür Vekilliği yapan emekli polis müdürü H.E'nin de bulunduğu 58 kişi yakalanmış, 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, bunlara ait çok sayıda mühimmat ve 1 çelik yelek ele geçirilmişti. Adliyeye sevk edilen zanlılardan önce 8'i tutuklanmış, savcının serbest bırakılmalara itirazı üzerine 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkmıştı.

Operasyonun devamında, Diyarbakır'da görev yapan eski İzmir İl Emniyet Müdürü yardımcılarından C.T. ile Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun da ifadelerine başvurulmuştu.