İzmir'de uyuşturucu operasyonu

İzmir Emniyeti 'Kız' adını verdiği uyuşturucu operasyonunda 80 kg esrar ele geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Narkotik Polisi, doğu illerinden uyuşturucu getirerek, İzmir'de piyasaya sürmek üzere torbacı olarak adlandırılan sokak satıcılarına sattıkları ileri sürülen şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı, 13 kilosu toz hale getirilmiş toplam 80 kilo esrar ele geçirdi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, "torbacı" olarak adlandırılan sokakta esrar satanlara uyuşturucuyu temin eden bir grupla ilgili bilgilere ulaşarak takip başlattı. Diyarbakır'dan uyuşturucu getiren zanlıları takibe alan polis, "takibe karşı önlem" amacıyla İzmir dışında 2 gün park halinde bırakılarak bekletilen otomobili almaya gelen Ş.D'yi yakaladı. Otomobilde yapılan aramada, 13 kilosu toz hale getirilmiş, toplam 80 kilo esrar ele geçirildi.

Doğu illerinden esrar temin ederek İzmir'de torbacılara sattıkları ileri sürülen grubun, teknik takibe yakalanmamak için de aralarında şifreli görüşmeler yaptıkları, nakliyatını yaptıkları uyuşturucuya da "kız" kod adını verdikleri öğrenildi.

Ekiplerin 6 ay sürdürdüğü takip sırasında, şebekeye ait 167 kilo esrarın İzmir'de, 185 kilo esrarın ise Diyarbakır'da daha önceki operasyonlarda yakalandığı, olaylarla ilgili olarak şebeke elebaşısı Ş.D'nin kardeşi Ö.D. ile M.A'nın tutuklandıkları bildirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir