İzmir'de zincirleme kaza

Bornova'da 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'in Bornova ilçesinde, 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında bir kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Serhat Sağar (23) yönetimindeki 41 F 8461 plakalı TIR, Belkahve Mevkiisi Kavaklıdere köyü yakınlarında, rampa aşağı inerken önünde seyir halinde bulunan 35 AS 0442 plakalı araca, 35 PMU 48 plakalı minibüse ve 35 KL 402 plakalı kamyona çarptı. 3 araca çarptıktan sonra önünde seyir halinde olan Basit Erol (70) yönetimindeki 35 KYE 64 plakalı otomobile arkadan çarpan TIR, otomobili sürüklemeye başladı.

Daha sonra 35 HRE 27 plakalı otomobil ile 10 BAN 20 plakalı araca çarpan TIR ile sürüklediği otomobil, 48 YR 244 plakalı TIR'a çarparak durabildi.

İki TIR arasında sıkışan otomobilin sürücüsü Basit Erol ile eşi Fadime Erol (72), olay yerine gelen AKS ekiplerinin yaptığı çalışmayla otomobilden çıkarıldı.

Fadime Erol olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Basit Erol ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazada, 35 PMU 48 plakalı minibüsün sürücüsü Emre Burak Ünlü (19) ile minibüste bulunan Osman Başpınar (26), Ersun Nalbantçılar (28) ve Durmuş Can (37) ise Türkan Özilhan Bornova Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kazadan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Sağar'ın ilk ifadesinde, "Rampa aşağı inerken frenim boşaldı" dediği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir