İzmir'deki 'Gezi' duruşmasında 5 tahliye

İzmir'de Gezi Parkı eylemleriyle ilgili dava kapsamında tutuklanan sanıklardan 5 kişi daha tahliye edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'de, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili düzenlenen operasyonlar sonrası açılan davalarda tutuklanan sanıklardan 5'i daha tahliye edildi. 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama", "görevi yaptırmamak için direnme", "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek" iddialarıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Soner İnanç, Erol Özdemir, Serdar Gür, Mehmet Yunus Kızıltaş, Abdullah Yüksel ile davada tutuksuz yargılanan Burcu Koçlu, Hüseyin Gülbitti ve avukatları katıldı.    

Duruşmayı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da izledi. Üzerlerine atılı suçlamaları reddeden sanıklar, 7 aydır haksız yere tutuklu kaldıklarını savunup tahliyelerini istedi.  

Cumhuriyet Savcısı, her ne kadar yargılama safhasında delillerin toplanmamış olmasına rağmen, sanıkların delilleri karartma şüphesi bulunmadığından, CMK 109. maddesine göre Adli Kontrol denetimi kapsamında tüm sanıkların tahliyesini, iki sanık hakkındaki yakalama kararının devamını talep etti. 

Tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti tutuklu yargılanan tüm sanıkların tahliyesine, iki sanığın ise yakalanmasına karar verip, duruşmayı erteledi. 

50 kişi tutuklandı, 42 kişi tahliye oldu

İzmir'de Gezi Parkı odaklı eylemler sonrası açılan ayrı davalarda 50 kişi tutuklanmış, bugüne kadar görülen davalarda 42 kişinin tahliyesine karar verilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir